Friss topikok

Kitérdekel?

Ha érdekli a tudomány,a jövő, az újítás és ezzel kapcsolatos érdekességek itt a helye! Ha bármivel kapcsolatban kérdése van a következő címre várjuk az e-maileket: kiterdekel.blog (kukac) gmail.com

Légszennyezettség

Budapest légszennyezettsége

Várható időjárás

Időjárás előrejelzés

Széltérkép

Széltérkép

Zombikat kutatnak az egyetemen

2010.09.11. 09:30ide tette: kiterdekel

A Baltimore-i Egyetem élőholtakkal kapcsolatos kurzust hirdetett. A tárgyat Arnold Blumberg tanítja majd, aki a zombifilmek tárgykörében már könyvet is publikált Zombimánia címmel. Blumberg egyúttal egy amerikai popkultúrával foglalkozó múzeum kurátora is.

A diákok a szemeszter folyamán megtekintenek 16, mára klasszikusnak számító zombifilmet és élőholtakat fókuszba helyező képregényeket fognak tanulmányozni. A lelkesebb tanulók a félév végi vizsgát kiválthatják azzal, ha forgatókönyvet vagy jeleneteket írnak egy általuk elképzelt zombifilmhez.

A Baltimore-i Egyetem nem az első felsőoktatási intézmény, amelyik élőholt-kurzust indított. A chicagói Columbia College diákjai számára már évek óta elérhető egy olyan tárgy, amelyik a kortárs médiatermékekben és popkulturális alkotásokban fellelhető zombikat vizsgálja.

 

 

168ora.hu

Szólj hozzá!

Címkék: zombi zombie


A bejegyzés trackback címe:

https://kiterdekel.blog.hu/api/trackback/id/tr522288072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása