Friss topikok

Kitérdekel?

Ha érdekli a tudomány,a jövő, az újítás és ezzel kapcsolatos érdekességek itt a helye! Ha bármivel kapcsolatban kérdése van a következő címre várjuk az e-maileket: kiterdekel.blog (kukac) gmail.com

Légszennyezettség

Budapest légszennyezettsége

Várható időjárás

Időjárás előrejelzés

Széltérkép

Széltérkép

Jönnek a majdnem ingyenes bicajok!

2010.04.04. 08:08ide tette: kiterdekel

Hamarosan a fővárosban is bérbicikli rendszert alakítanak ki, ez a forma Nyugat-Európában már nagyon közkedvelt, Budapest sem akar lemaradni.Megkönnyítheti a fővárosiak életét, ha Budapesten is kialakítják az úgynevezett bérbicikli rendszert. A fővárosi közgyűlés egyhangúlag fogadta el az erről szóló terveket. Ez a rendszer Nyugat- Európában már nagyon bevált.

– Első lépésként a Nagykörúton és környékén, illetve a Margit körúton állítanak fel bérhelyeket: állványt, amire speciális járgányokat rögzítenek. Aki a kerékpárt használni akarja, annak regisztrálnia kell előtte vagy telefonon, vagy az interneten. Még nem dőlt el, melyik rendszert vezetnék be Budapesten – mondta László János, a Magyar Kerékpáros Klub elnöke.


 

Jönnek
 a majdnem ingyenes bicajok!
Montrealban tavaly három - ezer biciklit helyeztek el háromszáz kölcsönzőhelyen
Fotó: Reuters




– Megkönnyíti a közlekedést, hiszen a belső utcákban gyorsan lehet tekerni. A bérbiciklik speciálisak, mert strapabíróak, nem lehet szétszedni őket. A bérleti díj összegéről még nem tudok nyilatkozni, külföldön egy euró körül kell fizetni. A kerékpárokhoz egy zár is tartozni fog, amit a bérlőnek használnia kell, ha leparkol valahova. Ha ezt elfelejti, és a járgányt ellopják, az a bérlő felelőssége. A bérbicikli rendszer 2012 tavaszán indulhat. A tárolók felállítása mellett az utakat is átalakítják, hogy biztonságosabban lehessen majd rajtuk kerékpározni.

 

borsonline.hu

Szólj hozzá!

Címkék: bicikli criticalmass


A bejegyzés trackback címe:

https://kiterdekel.blog.hu/api/trackback/id/tr891893263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása