Friss topikok

Kitérdekel?

Ha érdekli a tudomány,a jövő, az újítás és ezzel kapcsolatos érdekességek itt a helye! Ha bármivel kapcsolatban kérdése van a következő címre várjuk az e-maileket: kiterdekel.blog (kukac) gmail.com

Légszennyezettség

Budapest légszennyezettsége

Várható időjárás

Időjárás előrejelzés

Széltérkép

Széltérkép

Második világháborús légi felvételek a Google térképén

2010.02.06. 20:15ide tette: kiterdekel

A második világháború alatt készült légi felvételekkel egészült ki a Google Earth térképszoftvere. A Brit Királyi Légierő által felderítési célokkal készült felvételekből 39 európai nagyváros háború utáni fotóit hozták nyilvánosságra, amelyek a térképszoftver segítségével hasonlíthatók össze a mai műholdas képekkel.

A felvételek, amelyek többek között Bordeaux-ról, Rómáról és számos német városól készültek, a háborús légi csapások pusztításait mutatják meg. A brit és az amerikai légierő képei mellett igazi különlegességnek számít a szovjet és lengyel pilóták felvételeiből összeállított, Varsót 1935-től napjainkig bemutató légifénykép-sorozat - írta a The Daily Telegraph.

A képeken a lengyel főváros háborús sebei mellett a varsói gettó körvonalai is jól láthatók. A térképek fölötti görgetősávval az időben vissza és előre is lehet lépni: például megfigyelhető Varsó történelmi városrészének, a jelenlegi UNESCO világörökség részét képező központnak háború utáni újjáépítése. 

 

MTI

Szólj hozzá!

Címkék: google maps


A bejegyzés trackback címe:

https://kiterdekel.blog.hu/api/trackback/id/tr721734896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása