Friss topikok

Kitérdekel?

Ha érdekli a tudomány,a jövő, az újítás és ezzel kapcsolatos érdekességek itt a helye! Ha bármivel kapcsolatban kérdése van a következő címre várjuk az e-maileket: kiterdekel.blog (kukac) gmail.com

Légszennyezettség

Budapest légszennyezettsége

Várható időjárás

Időjárás előrejelzés

Széltérkép

Széltérkép

3D adást indítana a Discovery

2010.01.06. 19:30ide tette: kiterdekel

Két vezető amerikai kábeltelebízós csatorna is a háromdimenziós műsorszórás bevezetését tervezi, újabb lökést adva ezzel a szórakoztatóipari termékeknek. Az ESPN sportcsatorna a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság mérkőzéseinél kezdi meg a háromdimenziós formátumú közvetítést. A kezdeti időszakban azonban még nem lesz egésznapos adás, idén legkevesebb 85 sporteseményt rögzítenek a mozifilmeknél már ismert 3D-formátumban.

A Discovery Communications vállalat, amely többek között a Discovery csatornát is üzemelteti a Sonyval és az Imaxszal együttműködve 2011-től tervezi a teljes műsoridőt kitöltő 3D-csatorna elindítását.

A szórakoztatóelektronikai iparág résztvevői az új technológia megjelenésétől a tévékészülék- és lejátszóeladások fellendülését remélik. A 3D-filmek tavaly világszerte több mint egymilliárd dolláros bevételt hoztak a jegypénztáraknak, a kérdés már csak az, hogy a mozik sikerét miként lehet átvinni az otthoni szórakoztatásba - mondta Greg Ireland, az IDC piackutató elemzője. A legnagyobb kihívást azonban az jelenti, hogy sikerül-e annyi háromdimenziós adást készíteni, amelyek a vásárlókat a 3D-műsorok vételére alkalmas készülékek beszerzésére ösztönzik.

 

 

hvg.hu

Szólj hozzá!

Címkék: discovery 3d channel


A bejegyzés trackback címe:

https://kiterdekel.blog.hu/api/trackback/id/tr371652358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása