Friss topikok

Kitérdekel?

Ha érdekli a tudomány,a jövő, az újítás és ezzel kapcsolatos érdekességek itt a helye! Ha bármivel kapcsolatban kérdése van a következő címre várjuk az e-maileket: kiterdekel.blog (kukac) gmail.com

Légszennyezettség

Budapest légszennyezettsége

Várható időjárás

Időjárás előrejelzés

Széltérkép

Széltérkép

Az állatok is fognak beszélni?

2009.11.14. 08:35ide tette: kiterdekel

Megtalálták azt a gént, amely a beszédet lehetővé teszi, tehát míg az emberekben megvan, az állatokból hiányzik.Amerikai kutatók úgy vélik, hogy a FOXP2 nevű gén az emberi beszéd kulcstényezője. Ez a gén számos más gént szabályoz, ezáltal teszi lehetővé a beszédet. A Los Angelesben lévő Kaliforniai Egyetem (UCLA) szakemberei 116 olyan gént találtak, amelyek másként viselkednek, mint például a csimpánzoknál, s ezt a különbséget a FOXP2 gén jelenlétével magyarázzák, amely az állatokban nincs meg. A kutatásról a Nature tudományos folyóirat legfrissebb számában jelent meg tanulmány.

 

 

stop.hu

Szólj hozzá!

Címkék: gén állatibeszéd


A bejegyzés trackback címe:

https://kiterdekel.blog.hu/api/trackback/id/tr811524042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása