Friss topikok

Kitérdekel?

Ha érdekli a tudomány,a jövő, az újítás és ezzel kapcsolatos érdekességek itt a helye! Ha bármivel kapcsolatban kérdése van a következő címre várjuk az e-maileket: kiterdekel.blog (kukac) gmail.com

Légszennyezettség

Budapest légszennyezettsége

Várható időjárás

Időjárás előrejelzés

Széltérkép

Széltérkép

Nemsokára jön az űrhotel

2009.06.30. 08:59ide tette: kiterdekel

Egy amerikai cég már élesben teszteli azokat a felfújható űrbéli kapszulákat, amelyek az első földönkívüli szállodák lehetnek. A tervek szerint az első vendégek 2013-ban elfoglalhatják lakosztályaikat.

Az ABC News értesülései szerint a Bigelow Aerospace nevű, nevadai székhelyű cég egy felfújható, Vectran nevű anyagból készítette el a leendő szállodák „szobáit”, amelyek négy év múlva megkezdhetik működésüket.

Az űrturizmus jelenleg csak a leggazdagabbak kiváltsága, jelenleg ugyanis mintegy 50 millió dollárba (csaknem tízmilliárd forintba) kerül, hogy valaki egy orosz Szojuz űrhajóval feljusson a nemzetközi űrállomásra, és ott egy hetet eltöltsön. A felfújható űrhotelekben azonban akár egy hónapon át élvezhetjük majd a súlytalanság állapotát „potom” 15 millió dollárért (2,9 milliárd forint).

Bár sci-fibe illőnek tűnik az ígéret, jelenleg úgy tűnik, semmi sem áll a megvalósulás útjában, az ABC News szerint ugyanis a Bigelow Aerospace már most tesztel két teljesen működőképes szállodát, amelyek 560 kilométeres magasságban keringenek Föld körüli pályájukon. A Genesis I. és Genesis II. elnevezésű objektumokat Oroszországból juttatták a kozmoszba egy Dnyeper típusú, interkontinentális ballisztikus rakétából kereskedelmi célokra átalakított űrjármű fedélzetén.

 

hvg.hu

Szólj hozzá!

Címkék: hotel űr


A bejegyzés trackback címe:

https://kiterdekel.blog.hu/api/trackback/id/tr771217098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása