Friss topikok

Kitérdekel?

Ha érdekli a tudomány,a jövő, az újítás és ezzel kapcsolatos érdekességek itt a helye! Ha bármivel kapcsolatban kérdése van a következő címre várjuk az e-maileket: kiterdekel.blog (kukac) gmail.com

Légszennyezettség

Budapest légszennyezettsége

Várható időjárás

Időjárás előrejelzés

Széltérkép

Széltérkép

A levegőből szívja az energiát az új mobil

2009.06.11. 14:46ide tette: kiterdekel

A Nokia olyan mobiltelefont fejleszt, amelyet sohasem kell feltölteni, ugyanis az energiát magából a levegőből "szippantja" fel.

A technológia ugyanazon az elven működik, mint a rádiófrekvenciák: a készülék a környezetben lévő Wi-Fi mobilhálózatok, televíziók és egyéb elektromos készülékek elektromágneses sugárzását használja majd fel, hogy elektromos energiát generáljon magának - olvashatjuk a PC Pro írásában.

A cég cambridge-i laboratóriumában dolgozó kutatócsoport szerint ezek a készülékek nagyjából 50 milliwatt energiát tudnak majd a sugárzásából magukba szívni, ami elegendő arra, hogy egy okostelefon szép lassan feltöltődjön akár kikapcsolt állapotban is.

 Annak ellenére, hogy a mostani prototípus alig tud 3-5 milliwattot "begyűjteni", a fejlesztőcsapat bízik benne, hogy a termék három év múlva már piacra kerül. A készítők valószínűnek tartják azt is, hogy a forradalmi technológiát alkalmazó új okostelefonokon olyan egyéb energiaforrás-felhasználó megoldások is fellelhetőek lesznek majd, mint például a külső felületükbe integrált napelemek.

 

 

hvg.hu

Szólj hozzá!

Címkék: mobiltelefon


A bejegyzés trackback címe:

https://kiterdekel.blog.hu/api/trackback/id/tr771178894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása