Friss topikok

Kitérdekel?

Ha érdekli a tudomány,a jövő, az újítás és ezzel kapcsolatos érdekességek itt a helye! Ha bármivel kapcsolatban kérdése van a következő címre várjuk az e-maileket: kiterdekel.blog (kukac) gmail.com

Légszennyezettség

Budapest légszennyezettsége

Várható időjárás

Időjárás előrejelzés

Széltérkép

Széltérkép

Új emberfajt fedeztek fel

2009.05.08. 06:31ide tette: kiterdekel

Hat éve folyik a vita arról, hogy az indonéziai Flores szigetén talált miniember, becenevén a hobbit új emberi faj-e, vagy csupán a modern ember degenerálódott változata, ám nemrég két kutatási eredmény is az előbbit támasztotta alá, méghozzá a hobbit lábfejének elemzése alapján.

A hobbitok megdöbbentően pici emberkék voltak, alig egy méter magasak, és harminc kilósak, de tudtak szerszámokat készíteni, és ügyesen vadásztak. Mintegy nyolcezer évvel ezelőtt éltek az indonéziai Flores szigetén. Újabb két kutatócsoport is amellett tört lándzsát, hogy a hobbit egy új emberfaj. Ezt a szakemberek szerint az bizonyítja, hogy a lábfejük egyrészt rendkívül emberi, ám több szempontból igen primitív. Egyrészt nincsen boltozata a talpuknak, másrészt a lábfejük aránytalanul hosszú. Valószínű tehát, hogy a hobbitok a Homo erectus-vonalról ágaztak le, és nem a modern ember degenerálódott változatát képezik. Az úgynevezett szigeti törpeség néven ismert jelenség folytán mentek össze, és nem valamilyen betegség miatt, tehát a szigeten történt izoláció tette őket picivé és új fajjá.

 

stop.hu

Szólj hozzá!

Címkék: hobbit


A bejegyzés trackback címe:

https://kiterdekel.blog.hu/api/trackback/id/tr741109254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása