Friss topikok

Kitérdekel?

Ha érdekli a tudomány,a jövő, az újítás és ezzel kapcsolatos érdekességek itt a helye! Ha bármivel kapcsolatban kérdése van a következő címre várjuk az e-maileket: kiterdekel.blog (kukac) gmail.com

Légszennyezettség

Budapest légszennyezettsége

Várható időjárás

Időjárás előrejelzés

Széltérkép

Széltérkép

Esővíz gyüjtő, a takarékosság az első szempont

2009.03.16. 06:41ide tette: kiterdekel

A  MOSS SUND építész és ipari tervezők alkották meg ezt a takarékos kis szerkezetet.

A neve CISTA Rainwater Harvesting System.

Az elképzelés azon alapul, hogy egyre több ember próbál takarékoskodni a vízzel úgy, hogy például nyáron esővízzel locsol a kertben.

Az esővizet általánosan úgy gyűjtik, hogy az eresz alá a lefolyóhoz tesznek egy hordót és abból locsolnak. A tervezők ezt alapul véve ötölték ki, hogy ha már takarékos legyen szép is ez a dolog.

Az egész  szerkezet azon alapul, hogy van egy tartáj amelybe belefolyik a víz és tárolódik, ha megtelt van egy túlfolyója ami kiereszti a fölösleges vizet. Erre a csőre van felfuttatva egy tetszőlegesen kiválasztott futó nővény. A növény egy külön kis cserépben foglal helyet a cső aljánál. A CISTA a 2009 Interior Design Show mutatkozott be.

(Akinek van egy kis kézügyessége és elég leleményes, akár otthon is tud készíteni egy ehhez hasonlót.)

Szólj hozzá!

Címkék: esővíz gyüjtő


A bejegyzés trackback címe:

https://kiterdekel.blog.hu/api/trackback/id/tr551004800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása