Friss topikok

Kitérdekel?

Ha érdekli a tudomány,a jövő, az újítás és ezzel kapcsolatos érdekességek itt a helye! Ha bármivel kapcsolatban kérdése van a következő címre várjuk az e-maileket: kiterdekel.blog (kukac) gmail.com

Légszennyezettség

Budapest légszennyezettsége

Várható időjárás

Időjárás előrejelzés

Széltérkép

Széltérkép

Vízzel működik a netről rendelhető Jetpack

2009.02.17. 18:12ide tette: kiterdekel

James Bond-filmekből ismerős lehet az a jetpack, azaz hátra szerelhető személyi repülőkészülék, amelyet Hermann Ramke és társai fejlesztettek le Németországban. A klasszikus sci-fi jövőképekben szereplő készülék, az úgynevezett jetpack sokkal gyorsabb, jobb és messzebb is repül korábbi társainál - ezért cserébe a víz közelében kell maradnia - ugyanis azzal működik.

A JetLev-Flyer névre hallgató készülék 15 méter magasra képes elemelkedni a földtől, maximális haladási sebessége körülbelül 48 km/óra, egy feltöltéssel pedig 320 kilométert képes repülni, írja a Telegraph.
A készülék üzemanyaga víz - amit egy 150 lóerős motor juttat egy 43 méter hosszú tömlőn keresztül a jetpackre szerelt fúvókákba. Az ezekből kilövellő vízsugár olyan erős, hogy képes felnyomni a készüléket a földről viselőjével együtt, majd képes stabil, könnyen kontrollálható módon repülni.

A JetLev-Flyert kilenc évig fejlesztették, ebből hat év volt az intenzív tesztelés és a finomhangolás. A készüléket akár két méter magas pilóták is használhatják, maximális súlyuk pedig akár 120 kg is lehet. A fejlesztők szerint a továbbfejlesztett jetpackekkel gyorsabban is lehet menni, nagyobb távot képesek megtenni és akár még a vízfelszín alá is le lehet menni majd velük - a készülék weboldala szerint a két megvásárolható modell 99 ezer, illetve 119 ezer euroba kerül. A cikkben látható videón látható a készülék hátulütője is: mivel vízzel működik, ezért főként vízfelszín felett tanácsos vele haladni, abból pedig csak a tömlő maximális hosszáig repülhetünk ki.

hvg.hu

Szólj hozzá!

Címkék: jetpack


A bejegyzés trackback címe:

https://kiterdekel.blog.hu/api/trackback/id/tr66949006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása