Friss topikok

Kitérdekel?

Ha érdekli a tudomány,a jövő, az újítás és ezzel kapcsolatos érdekességek itt a helye! Ha bármivel kapcsolatban kérdése van a következő címre várjuk az e-maileket: kiterdekel.blog (kukac) gmail.com

Légszennyezettség

Budapest légszennyezettsége

Várható időjárás

Időjárás előrejelzés

Széltérkép

Széltérkép

A tokiói szörnycápa

2009.02.01. 09:55ide tette: kiterdekel

A japánok által Mitsukurina Owstoni néven ismert rejtélyes lény fölöttébb különös és magányos állat. Jobbára szokatlan fejformájáról vagy orráról ismerni fel, amely jóval hosszabb, mint a cápáknál általában. Említést érdemel még sajátos, rózsaszínes árnyalata is.

A japánok által Mitsukurina Owstoni néven ismert rejtélyes lény fölöttébb különös és magányos állat. Jobbára szokatlan fejformájáról vagy orráról ismerni fel, amely jóval hosszabb, mint a cápáknál általában. Említést érdemel még sajátos, rózsaszínes árnyalata is – Erről a Weird Asian News internetes hírportál tájékoztatott.

Az állat legijesztőbb és legészbontóbb tulajdonsága, hogy pofájából előreugrasztja állkapcsát. Teszi mindezt úgy, hogy kísértetiesen emlékeztet arra az űrszörnyre, amely Sigourney Weaver-t üldözte a klasszikus science-fiction—horror filmben, az Alienben.

A cápa gyakorlatilag kiugrasztja éles fogazatát – elkapva ezzel gyanútlan áldozatát, aki nyilván nem számít „teleszkópos harapásra.”
A különös tengeri lény étlapján egyébként kisebb halak, rákok és tintahalak szerepelnek. Az emberre – csekély méreténél fogva – veszélytelen.

168ora.hu

Szólj hozzá!

Címkék: szörnycápa tokiói


A bejegyzés trackback címe:

https://kiterdekel.blog.hu/api/trackback/id/tr65915589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása