Friss topikok

Kitérdekel?

Ha érdekli a tudomány,a jövő, az újítás és ezzel kapcsolatos érdekességek itt a helye! Ha bármivel kapcsolatban kérdése van a következő címre várjuk az e-maileket: kiterdekel.blog (kukac) gmail.com

Légszennyezettség

Budapest légszennyezettsége

Várható időjárás

Időjárás előrejelzés

Széltérkép

Széltérkép

Repülő autóval utaznak Londonból Timbuktuba brit kalandorok

2009.01.14. 14:56ide tette: kiterdekel

Brit kutatócsoport kel útra szerdán, hogy a Parajet Skycar, egy bioüzemanyaggal működő repülő autó fedélzetén, felváltva közúton, illetve levegőben tegye meg a London és az afrikai Maliban fekvő Timbuktu közti 6000 kilométeres utat.

A repülés történetében egyedülálló expedícióra készülnek a kedden Londonban bemutatott járművel, amely léghajó módjára repül, országúton pedig autóként vezethető.

Az út több mint hat hétig tart majd, és a csapat 100 ezer fontot (30,66 millió Ft) szeretne összegyűjteni a világ különböző jótékonysági szervezetei, köztük egy afrikai árvaház javára.

A repülő autónak a kétféle funkció ellátásához van egy siklóernyő-félesége és négy kereke; levegőben a legnagyobb sebessége óránként 110 kilométer, autóként, az országúton pedig óránként 180 kilométer.

Repülőgépként állítólag képes akár 4570 méteres magasságig is felemelkedni. Neil Laughton csapatkapitány szerint a különös jármű kezelése olyan könnyű, hogy még 2 éves fia is vezethetné. A csapat február 20-ra tervezi a megérkezést a szaharai városba.

HVG.hu

Szólj hozzá!

Címkék: autó repülő


A bejegyzés trackback címe:

https://kiterdekel.blog.hu/api/trackback/id/tr68877396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása