Friss topikok

Kitérdekel?

Ha érdekli a tudomány,a jövő, az újítás és ezzel kapcsolatos érdekességek itt a helye! Ha bármivel kapcsolatban kérdése van a következő címre várjuk az e-maileket: kiterdekel.blog (kukac) gmail.com

Légszennyezettség

Budapest légszennyezettsége

Várható időjárás

Időjárás előrejelzés

Széltérkép

Széltérkép

ASU és a HP közös fejlesztése az új hajlékonyképernyő

2009.01.09. 17:08ide tette: kiterdekel

Az Arizona állami egyetem (ASU) és a HP közös fejlesztése az a hajlékonyképernyő, ami a bejelentés szerint forradalmasítani fogja a számítógépipart. Hasonló fejlesztésekről már korábban is szót ejtettünk, a HP ugyanezt az alapötletet egy új gyártási technológia segítségével valósítaná meg.

A gyártás során roll-to-roll módszert alkalmaznak, azaz vékony és hajlékony műanyag filmre nyomtatják az alkatrészeket, így a sajtóanyag szerint egy gyakorlatilag elpusztíthatatlan, kevesebb energiát igénylő és a korábbinál sokkal olcsóbban legyártható alkatrészt hozhatnak létre, amelyhez akár 90 százalékkal kevesebb gyártási anyagot használhatnának fel.

 

Ezen hajlékonyképernyőket tetszőlegesen lehetne alkalmazni a mobilpiacon, de más kisméretű készülékek, például e-könyv olvasók vagy MP3-lejátszók esetében is gyökeres változtatásokat lehetne létrehozni. Olyan e-papírt is meg lehetne így valósítani, amivel egy teljes magazint el lehetne olvasni görgetés nélkül, illetve amit bármiféle külsérelmi nyom vagy belső károsodás nélkül lehetne szállítani még egy női táskában is.

Forrás: HVG.hu

Szólj hozzá!

Címkék: hp hajlékonyképernyő asu


A bejegyzés trackback címe:

https://kiterdekel.blog.hu/api/trackback/id/tr72867730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása