Friss topikok

Kitérdekel?

Ha érdekli a tudomány,a jövő, az újítás és ezzel kapcsolatos érdekességek itt a helye! Ha bármivel kapcsolatban kérdése van a következő címre várjuk az e-maileket: kiterdekel.blog (kukac) gmail.com

Légszennyezettség

Budapest légszennyezettsége

Várható időjárás

Időjárás előrejelzés

Széltérkép

Széltérkép

Keményebb büntetésre számíthatnak a bliccelők

2008.12.23. 16:00ide tette: kiterdekel

Többféle új bérlettípust is bevezet 2009-től a BKV. Az új, egységes Budapest-bérlettel a MÁV és a Volán járatainak nagy részét is lehet használni a főváros területén. Megszűnik az éjszakai jegy és a metrón átszálláskor sem kell új jegyet érvényesíteni. A 2009-től érvényes bérleteket már az év végétől meg lehet vásárolni

 

 

A 9000 forintba kerülő új Budapest-bérlet a libegő, a sikló és hajók kivételével valamennyi BKV-, illetve a legtöbb Volán- és MÁV-járatra érvényes a főváros közigazgatási határán belül.

A nyugdíjasok, diákok és kismamák kedvezményes Budapest-bérlete 3550 forintba kerül - mondta Kiricsi Karola, a közlekedési társaság szóvivője. Újdonság a negyedéves bérlet, ami 100 napig érvényes és 27 ezer forintba kerül.
Januártól megszűnik a 350 forintos éjszakai jegy, így ezután egy 290 forintos jeggyel is használhatóak a társaság éjjeli járatai. A napijegy 1500, a hetijegy 4400, míg a kétheti Budapest-bérlet 5950 forintba kerül januártól. A már megvásárolt - hologramos – BKV-jegyek korlátlan ideig felhasználhatók - tájékoztatott a szóvivő.
A helyszíni pótdíj 6 ezer forintra drágul. A 30 napon belül befizetett pótdíj 12 ezer, míg az ezután rendezett tartozás 24 ezer 500 forintba kerül januártól. A bérlet utólagos bemutatásáért 3 ezer forintot kell majd fizetni.

A régi éves, valamint a december 31-én, január 1-jén, 2-án, 3-án, 4-én és 5-én éjfélig lejáró havi bérletek - kivéve az 5 és 10 kilométeres környéki, valamint a HÉV-bérleteket - január 5-e helyett január 7-én éjfélig érvényesek.
A jegypénztárak december 24-én reggel 6-tól 13 óráig lesznek nyitva. 25-én és 26-án, illetve január elsején a forgalmasabb metróállomásokon, a HÉV-állomásokon, illetve a Moszkva téren és a Móricz Zsigmond körtéren lévő pénztárak lesznek nyitva 10 és 17 óra között. December 27-től 30-ig a szokásos nyitvatartási rend érvényes, míg szilveszterkor reggel 6-tól délután 3-ig lehet jegyet, bérletet venni. Január 2-án már a szokásos hó eleji hétköznapi rend szerint tartanak nyitva az értékesítési helyek, január 5-től 9-ig pedig meghosszabbított nyitva tartással, reggel 6 és este 9 óra között.

HírTV, (FH)

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://kiterdekel.blog.hu/api/trackback/id/tr18838575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása