Friss topikok

Kitérdekel?

Ha érdekli a tudomány,a jövő, az újítás és ezzel kapcsolatos érdekességek itt a helye! Ha bármivel kapcsolatban kérdése van a következő címre várjuk az e-maileket: kiterdekel.blog (kukac) gmail.com

Légszennyezettség

Budapest légszennyezettsége

Várható időjárás

Időjárás előrejelzés

Széltérkép

Széltérkép

Feltalált egy elpusztíthatatlan anyagot?

2019.01.15. 19:17ide tette: kiterdekel

1980-ban egy Starlite nevű anyag borzolta fel a tudományos szaklapok, és a közvélemény figyelmét.

Ez az anyag ugyanis pehelykönnyű volt, nagyon vékonyra is formálható, és képes lett volna kibírni egy nukleáris robbanást is. Aztán ahogyan az lenni szokott, a nagy energiaipari és fegyverlobbi közbelépett…

TILTOTT találmányokkal tele a padlás… de miért radíroznak ki bizonyos dolgokat a világból?

Az egész ügy még 1980-ra nyúlik vissza. Egy bizonyos Maurice Ward alkotott meg véletlen kísérletezései során valamit, amit nem lett volna szabad.

Nem lett volna szabad, mert  attól kezdve bizonyos, a mai napig nem tisztázott célú és eredetű köröknek a célkeresztjébe került…

Ráadásul annyira jó hőszigetelő és hő elvezető tulajdonságokkal bírt, hogy azt egy igen látványos videóban demonstrálta is az anyag feltalálója.

Egy tojást vont be a speciális anyaggal, majd 1200 Celsius fokú lángoknak tette ki, és a tojás a kísérlet végeztével teljesen nyers maradt és érintetlen.

Az anyag felkeltette a közvélemény és a kormányok valamint a katonaság érdeklődését is, ám Maurice-nek, a feltalálónak nem állt szándékában tovább adni.

Soha nem adott senkinek anyagmintát, és az anyag összetételét sem írta le, jegyezte fel sehova, ezért mikor meghalt, senki sem tudta újraalkotni azt.

Egyes mérések szerint az anyag annyira erős és ellenálló volt, hogy a számítások szerint akár 75 egymás után történő atomrobbanást is kibírna, anélkül hogy a bevonat megrepedne vagy komolyabban sérülne.

Ez gyakorlatilag egy elpusztíthatatlan páncélzatot vagy bevonatot eredményez.

Érthető tehát, hogy míg sokan egy óriási lehetőséget láttak az anyagban, mások fenyegetve érezték magukat.

A hadsereg a hírek szerint például erősen elkezdett érdeklődni a találmány iránt, akárcsak az amerikai kormányzat.

Egyes források arról szólnak, hogy mindennek ellenálló páncélzattal rendelkező hadsereget akartak így létrehozni, mások szerint a tankokat és egyéb harci járműveket, robbanófejeket szerették volna felhasználni starlite bevonattal.

Mások úgy vélik, hogy a starlite “bukásához” és eltusolásához az vezetett, hogy tényleg elpusztíthatatlan volt.

Vagyis óriási fenyegetést jelentett volna, ha rossz kezekbe kerül, főleg 20-30 évvel később, a modern robotika korában.

Elméletben ugyanis mindennek ellenálló fémkatonákat lehetett volna megalkotni belőle, amiket semmi sem pusztíthat el… egyetlen ilyen hadsereggel le lehetett volna gyalulni egy egész nemzetet, vagy akár földrészeket lehetett volna napok alatt bevenni.

Egy olyan dolgot adott volna az emberiség kezébe, ami csak idő kérdése lett volna, mikor jelent volna meg fegyverként használva.

Ezt pedig egyes érdekkörök nem hagyhatták, ezért a feltalálót ellehetetlenítették, a találmányt pedig leradírozták a Föld színéről…

https://vilagfigyelo.com/feltalalt-egy-elpusztithatatlan-anyagot-ellehetetlenitettek-majd-eltusoltak-az-egesz-felfedezest/?fbclid=IwAR16WjrdR6-9ewRMegCjg6By37xmBK-tFmdUYO0kJk7LL_HwXwbA9MNMd00

 

Szólj hozzá!

Címkék: starlite


A bejegyzés trackback címe:

https://kiterdekel.blog.hu/api/trackback/id/tr2614565160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása