Friss topikok

Kitérdekel?

Ha érdekli a tudomány,a jövő, az újítás és ezzel kapcsolatos érdekességek itt a helye! Ha bármivel kapcsolatban kérdése van a következő címre várjuk az e-maileket: kiterdekel.blog (kukac) gmail.com

Légszennyezettség

Budapest légszennyezettsége

Várható időjárás

Időjárás előrejelzés

Széltérkép

Széltérkép

A horvátok 1000+ lóerős autója simán lenyomja a Model S-t

2016.08.17. 23:51ide tette: kiterdekel

Nem szeretnénk túlságosan merész jóslatokba bocsátkozni, de a jelek alapján nagyon úgy tűnik, hogy a horvátok régóta ígért elektromos autója, a Rimac Concept One nagyot fog durranni. A kocsit már bemutatták a márciusi Genfi Autószalonon, és amellett, hogy külsőre sincs vele semmi gond, a paraméterei is eléggé meggyőzőek. Nemrég a gyorsulási képességéről is készült egy videó, igaz, akkor "egyedül" volt az utcán. Most azonban ellenfele is akadt a kocsinak.

Ráadásul nem is akármilyen ellenfélről, sőt, ellenfelekről beszéhetünk: az egyik kihívó természetesen egy Tesla Model S volt, míg a másik oldalról egy LaFerrari próbálta bezsebelni a negyed mérföldön (400 méter) tartott verseny első helyét. Az Archie Hamilton Racing nevű YouTube-csatornára feltöltött videó szerint a Rimac mellett még az olaszok szuperautója is úgy tűnik, mintha állna, de a Nevetséges módba kapcsolt Model S se tudott sokat hozzátenni a versenyhez.

Márpedig ha a végső autó is olyna lesz, mint a Concept, az valószínűleg konkurenciát teremt a Teslának is. No persze nem azért, mert a mindennapokban használható autót terveznének majd, de hogy egy piaci szegmenst megnyernek vele a horvátok, az szinte egészen biztos.

http://hvg.hu/cegauto/20160818_rimac_concept_one_elektromos_auto

Szólj hozzá!

Címkék: tesla model s rimac rimac concept


A bejegyzés trackback címe:

https://kiterdekel.blog.hu/api/trackback/id/tr9910423740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása