Friss topikok

Kitérdekel?

Ha érdekli a tudomány,a jövő, az újítás és ezzel kapcsolatos érdekességek itt a helye! Ha bármivel kapcsolatban kérdése van a következő címre várjuk az e-maileket: kiterdekel.blog (kukac) gmail.com

Légszennyezettség

Budapest légszennyezettsége

Várható időjárás

Időjárás előrejelzés

Széltérkép

Széltérkép

5,3 millió éves jármű nyomok

2015.03.23. 07:14ide tette: kiterdekel

Több száz járművek által létrehozott nyomot találtak az alapkőzetben a közelmúltban Törökországban orosz kutatók, olyan kőzetben, mely körülbelül 5,3 millió éves. A kő több millió évvel ezelőtt még sár volt és puha, mielőtt szilárddá vált volna.



Ki hozta létre ezeket a nyomvonalakat, és miért nem beszélnek róla nyilvánosan a régészek? Talán azért, mert illik bele az emberi faj jelenlegi történelmébe?

A Fríg völgyben, Törökországban 2014 májusában nagy számban felfedezett nyomokat véletlenül találták meg egy megalitikus földalatti építmény tanulmányozása közben. A terület nem közelíthető meg könnyen, és nem szerepel az UNESCO Világörökségei között, miközben elsődleges turisztikai helyszínné vált időközben.


Minden nyomvonal elég mély, mintegy 15-35 centiméteres, gumi nélküli futófelület hagyta nyomok, és szinte mindenhol azonos nyomtávval futnak párban, illetve egymással párhuzamosan, nagyjából hasonló szélességben, mint amilyen egy mai autó nyomtávja.

A nyomok párhuzamos távolsága 150-160 centiméter a kopástól és az efordulás szögétól függően. A nyomsávok mélysége 10 centiméter és 1 méter között változó, de átalgosan 15-35 centiméter. A jármű tengelye által hagyott nyomokat is azonosítani lehet a megkövesedett talaj függőleges részein. Ezekből kiszámolható, hogy a kerék átmérője legalább egy méteres lehetett.

A nyomok hasonlóak, mint amelyeket Málta szigetén találtak, ahol a nyomvonalak az óceánban tűnnek el, és egy közeli szigeten bukkannak fel újra.

Ahogy az alábbi képen is látszik, a nyomvonalak a műholdas képeken is látszanak, és valóban rejtélyesek. A Frígiaiak Anatóliában az i.e. 11. században jelentek meg, Trákiából érkeztek a szorosokon keresztül vándorolva. Az i.e. 8. század közepére egy élénk civilizáció jött létre a főváros Gordion körül, amely a mai Yassıhüyük, Polatli megyében, Törökországban. Leghíresebb királyuk Midasz volt.

Még több fotó látható a következő oldalon: http://www.dopotopa.com

http://ujvilagtudat.blogspot.hu/2015/03/53-millio-eves-jarmu-nyomokat-talaltak.html#.VQ-p1PmG_Hk

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://kiterdekel.blog.hu/api/trackback/id/tr717293433

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása