Friss topikok

Kitérdekel?

Ha érdekli a tudomány,a jövő, az újítás és ezzel kapcsolatos érdekességek itt a helye! Ha bármivel kapcsolatban kérdése van a következő címre várjuk az e-maileket: kiterdekel.blog (kukac) gmail.com

Légszennyezettség

Budapest légszennyezettsége

Várható időjárás

Időjárás előrejelzés

Széltérkép

Széltérkép

Ingyenes strandok a Balatonnál

2014.07.13. 11:06ide tette: kiterdekel

Találunk olcsóbb, találunk drágább strandokat is a magyar tengernél. A szabadstrandok belépőinek áraival azonban egyik sem tud versenyezni - igaz, az ingyenes fürdőhelyeken a szolgáltatások sem annyira magas színvonalúak. De a balatoni szabadstrandok között olyanok is vannak, amelyek idén Kék Hullám zászlót nyertek.

A jövő héten többé-kevésbé strandidőre van kilátás: az előrejelzések szerint a csúcshőmérséklet eléri a 30-32 fokot is, a Balaton vize 22-23 fokos. A statisztikák szerint a térség messze a legkedveltebb nyaralási célpontnak számít a magyar családok körében. A jövő héten  vélhetően több budaörsi család kezdi meg  nyári szabadságolását és számukra hasznos információ lehet egy Kék Hullám strandlista.  

Az nem meglepő, hogy a szállásdíj és az útiköltség mellett a strandbelépők számítanak egy-egy vízparti nyaralás meghatározó költségelemének. A hazai fürdőknél ritkán ússza meg egy négytagú család 5-6 ezer forint alatt a belépőjegyeket (naponta), igaz, sokat spórolhatunk azzal, ha családi jegycsomagot választunk, vagy heti bérletet vásárolunk.

A balatoni strandok természetesen olcsóbbak, de a legkedveltebb, legnagyobb strandoknál - Balatonfüred, Keszthely, Siófok - is 800-1200 forint közötti áron kaphatunk felnőtt napijegyeket. 

Irány a szabadstrand?

Természetesen számos ingyenes-és szabadstrand is várja a fürdőzőket a magyar tengernél. A fizetős fürdőhelyekhez képest ezek a partszakaszok általában alacsonyabb színvonalú szolgáltatást kínálnak, sok helyen nincs zuhanyzó, WC, kevesebb a büfé, de van köztük olyan is - például a balatonboglári Platán , a balatonföldvári Keleti, vagy a balatonszemesi Berzsenyi utcai- amelyik idén megkapta a legjobb fürdőhelyeknek járó Kék hullám zászlót.

Az ingyenesen használható partszakaszok többségére az önkormányzatok ugyanúgy megkérik a fürdőhely kijelölést az illetékes közegészségügyi szervtől, mint a belépődíjas strandokra. Az ilyen helyeken időről-időre ellenőrzik a víz minőségét, és az önkormányzatoknak is biztosítani kell a legalapvetőbb feltételeket a fürdő működéséhez. A hivatalos kijelölés egyben azt is jelenti, hogy az adott területre tilos állatot - például kutyát - bevinni - írja a balatontipp.hu szakportál.

vgy

 http://www.minalunk.hu/

Szólj hozzá!

Címkék: balaton ingyenes strand


A bejegyzés trackback címe:

https://kiterdekel.blog.hu/api/trackback/id/tr676504515

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása