Friss topikok

Kitérdekel?

Ha érdekli a tudomány,a jövő, az újítás és ezzel kapcsolatos érdekességek itt a helye! Ha bármivel kapcsolatban kérdése van a következő címre várjuk az e-maileket: kiterdekel.blog (kukac) gmail.com

Légszennyezettség

Budapest légszennyezettsége

Várható időjárás

Időjárás előrejelzés

Széltérkép

Széltérkép

Hamarosan érkezik az Amazon egyedülálló, 3D-s telefonja

2014.04.12. 20:12ide tette: kiterdekel

Ha igazak a híresztelések, szeptember végén piacra kerülhet az Amazon telefonja, amely térben mutatja a képeket.

Nehéz ma már újat hozni az okostelefonok világába, hiszen vannak már nagy, sőt még nagyobb kijelzők, biometrikus azonosítók, valójában ki sem használt csúcsprocesszorok, azonban úgy tűnik, az Amazon most valami egészen különlegessel készül betörni erre a piacra.

A CNBC egyik tweetje és a The Wall Street Journal szerint egy olyan okostelefon van már készen az Amazonnál, amelynek képernyőjén térhatásúak, hologramszerűek lennének a képek, "lebegnének" a készülék felett,  bármilyen szögből jól láthatók, és a szemlélésükhöz nem lenne szükség speciális szemüvegre. Ráadásul a felhasználó a feje mozgatásával navigálhatna a tartalmak között.

A kép illusztráció

Fotó: 

Ehhez retina-, illetve fejmozgás követő technológiát használnak, és négy, előre néző kamerát építettek a telefonba, ami azért, lássuk be, nem olcsó mulatság. Mindenesetre többet ígérő megoldás lenne, mint az a szemüveg nélküli 3D technológia, amelyet olyan telefonban láthattunk, mint a HTC EVO 3D, ahol csak egy bizonyos szögből szemlélve tűnt 3D-snek a kép.

Az Amazon telefonjával kapcsolatban egyébként már 2012 júliusában jelentek meg az első hírek, amikor még csak annyit lehetett tudni, hogy a Foxconn-nal közösen dolgoznak. Tavaly májusban már arról is szó volt, hogy egy olyan okostelefon készül, amely beillik majd a Kindle táblagépek és az e-olvasók vonalába. Most már viszont azt is tudni, hogy a 3D-s telefon elkészült, és be is mutatták már San Franciscó-i és seattle-i fejlesztőknek. Állítólag júniusban jelenti be az Amazon, és szeptembertől fogja árulni.

hvg.hu

Szólj hozzá!

Címkék: amazon okstelefon


A bejegyzés trackback címe:

https://kiterdekel.blog.hu/api/trackback/id/tr906023874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása