Friss topikok

Kitérdekel?

Ha érdekli a tudomány,a jövő, az újítás és ezzel kapcsolatos érdekességek itt a helye! Ha bármivel kapcsolatban kérdése van a következő címre várjuk az e-maileket: kiterdekel.blog (kukac) gmail.com

Légszennyezettség

Budapest légszennyezettsége

Várható időjárás

Időjárás előrejelzés

Széltérkép

Széltérkép

Vércukorszintet mérő kontaktlencsét fejlesztett ki a Google

2014.01.19. 13:58ide tette: kiterdekel

A Google titkos laboratóriuma egy olyan, elektronikus kontaktlencsét fejlesztett ki, ami képes viselőjének vércukorszintjét megmérni. A szerkezet - ha forgalomba kerül - véget vethet a cukorbetegek kellemetlen ujjböködésének, és lehetővé teheti, hogy a korábbiaknál szorosabb felügyelet alatt tartsák szervezetük mindenkori állapotát, ezáltal minimalizálva a betegség szövődményeit.

A Google X csapata által okoskontaktlencsének hívott szerkezet a vércukorszintjét a könnymirigyek által a szem kenésére folyamatosan kiválasztott folyadékból állapítja meg. Ha szerkezet, ha túl magas vagy túl alacsony értéket mér, egy aprócska LED lámpát kapcsol be - ezáltal jelezve viselője számára, hogy ideje valamilyen módon közbelépni a vércukorszint káros méretékű csökkenése vagy emelkedése megakadályozásának érdekében.

Az okoslencse nem csak a fájdalmas ujjszúrkálást küszöböli ki, de jobb felügyeletet is biztosít a vércukorszint felettAz okoslencse nem csak a fájdalmas ujjszúrkálást küszöböli ki, de jobb felügyeletet is biztosít a vércukorszint felett

A Google végső célja a diagnosztikus kontaktlecse kereskedelmi forgalomba hozatal, amihez azonban több különböző engedélyt is be kell még gyűjtenie az illetékes hatóságoktól. Így a keresőóriás egyelőre nem tudta meg mondani, hogy a szerkezetet mikor tudja majd bárki megvásárolni - és azt sem közölte, hogy az milyen árszinten lehet majd kapható.

A lencse továbbfejlesztett változata akár a viselő okostelefonjával is kommunikálhat majd, ami folyamatos vércukorszint naplót vezethet majd, illetve extrém értékek mérése esetén hanggal is figyelmeztetheti a felhasználót, illetve utóbbi reakciójának elmaradása esetén esetleg automatikusan értesítheti majd a mentőket a vészhívószám tárcsázásával.

http://pcforum.hu/

 

Szólj hozzá!

Címkék: google kontaktlencse


A bejegyzés trackback címe:

https://kiterdekel.blog.hu/api/trackback/id/tr85764890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása