Friss topikok

Kitérdekel?

Ha érdekli a tudomány,a jövő, az újítás és ezzel kapcsolatos érdekességek itt a helye! Ha bármivel kapcsolatban kérdése van a következő címre várjuk az e-maileket: kiterdekel.blog (kukac) gmail.com

Légszennyezettség

Budapest légszennyezettsége

Várható időjárás

Időjárás előrejelzés

Széltérkép

Széltérkép

Idén nyáron felperzselődik Kalifornia

2013.04.28. 09:52ide tette: kiterdekel

Kiábrándítóvá válhat Kalifornia: zöldellő rétek helyett megbarnult, kiégett táj fogadhatja a kirándulókat, ha nem fog eső esni. Erre pedig nincs sok esély...

Nehéz idők jönnek a kaliforniaiak életében, már ami az erdőtüzeket illeti, köszönhetően a száraz és csapadékmentes télnek, mely az általában zöldellő tavaszi tájkép helyett száraz, könnyen lángra kapó területeket hagyott maga után.

Mivel még csak fele annyi eső sem esett, mint amennyit az eddigi legszárazabbnak tartott időszakban mértek, a kirándulók zöldellő rétek és erdők helyett főként megbarnult tájjal találkozhatnak.

Az év első hónapjában már több mint 680 erdőtűzzel kellett megküzdeniük a tűzoltóknak és a lakosságnak, ez kétszázzal több, mint az előző év azonos időszakában regisztrált eset. Egész Kaliforniában több mint 160 hektár lángolt.

A tűzoltóság és a helyi katasztrófavédelem minden szükséges előkészületet megtesz a veszélyek csökkentése érdekében, hiszen idénre jósolják az eddigi legszárazabb nyarat a térségben.

Mindazonáltal, az erdőtüzek 90 százalékát emberi gondatlanság (vagy szándékosság) okozza.

http://tudomany.ma.hu

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://kiterdekel.blog.hu/api/trackback/id/tr275250565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása