Friss topikok

Kitérdekel?

Ha érdekli a tudomány,a jövő, az újítás és ezzel kapcsolatos érdekességek itt a helye! Ha bármivel kapcsolatban kérdése van a következő címre várjuk az e-maileket: kiterdekel.blog (kukac) gmail.com

Légszennyezettség

Budapest légszennyezettsége

Várható időjárás

Időjárás előrejelzés

Széltérkép

Széltérkép

Fényes objektumot észlelt a Curiosity

2012.10.10. 08:35ide tette: kiterdekel

Hozzáfogott az ásáshoz a Curiosity marsjáró a vörös bolygó felszínén, ahol észrevett egy fényes objektumot is.

Az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA illetékesei közleményben felvetették annak a lehetőségét, hogy a tárgy a hatkerekű marsjáró tartozéka lehet. Ily módon mindaddig felfüggesztették a mintavételezést és az ásást, míg ki nem derítik, miféle objektumról van szó. 

A radioizotópos termoelektromos generátorral működő Curiosity, hivatalos nevén Marsi Tudományos Laboratórium augusztus 6-án landolt a Marson. A 2,5 milliárd dolláros összköltségű, csaknem két földi évre tervezett program célja, hogy kiderítsék: létezhettek-e valamikor a Marson mikrobiális életformák kifejlődését lehetővé tévő feltételek, mindenekelőtt víz. 

A Curiosity másfél hete olyan képeket küldött, amelyeken egy ősi vízfolyam kavicsos medre látható.

space.com
tudomany.ma.hu

 

Szólj hozzá!

Címkék: mars Curiosity


A bejegyzés trackback címe:

https://kiterdekel.blog.hu/api/trackback/id/tr304830129

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása