Friss topikok

Kitérdekel?

Ha érdekli a tudomány,a jövő, az újítás és ezzel kapcsolatos érdekességek itt a helye! Ha bármivel kapcsolatban kérdése van a következő címre várjuk az e-maileket: kiterdekel.blog (kukac) gmail.com

Légszennyezettség

Budapest légszennyezettsége

Várható időjárás

Időjárás előrejelzés

Széltérkép

Széltérkép

A vonalkódokban rejlik a világvége?

2012.04.09. 15:54ide tette: kiterdekel

  A vonalkódok hozhatják el a világvégét egyes összeesküvés elméletek szerint. Vannak, akik a kódban elrejtett 666-os motívum miatt látják így, mások szerint pedig az idegenek keze van a dologban.

A vonalkódot az árucikkek könnyebb beazonosítása kedvéért találták fel 1948-ban. A Drexel Műszaki Intézet végzős diákja, Bernard Silver egyik barátját felkérve alkotta meg a bonyolult rendszert, megkönnyítve ezzel a pénztári fizetéseket, az áru csoportosítását, az ahhoz tartozó összes információ egy helyre gyűjtését. 
A végeredményt hosszas próbálkozások és tökéletesítések előzték meg, így csak 1981-ben vált széles körben elterjedté a vonalkód használata.

Mára olyannyira jelen van a mindennapjainkban a vonalkód, hogy bátran kijelenthetjük, a nyugati világ termékeinek 95%-a ilyen rendszerrel van ellátva. Néhány összeesküvés-elméletet sejtő épp ezért nyugtalan. 

Az amerikai hadsereg a vonalkód feltalálásakor azt szerette volna mindenképp elérni, hogy az nemzetközileg elterjedt legyen. A fanatikusok ebbe is belekapaszkodnak. Nem értik, miért volt az amerikai hadsereg számára olyan fontos.

Vannak, akik vallási alapokon keresztül közelítik meg a problémát. Ők konkrétan kijelentik, hogy a vonalkódok a gonoszt szolgálják.

"Azt teszi mindenkivel, kicsinyekkel és nagyokkal, gazdagokkal és szegényekkel, szabadokkal és szolgákkal, hogy az ő jobb kezükre vagy a homlokukra bélyeget tegyenek; és hogy senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak akin a fenevad bélyege van, vagy neve, vagy nevének száma. Itt van a bölcsesség. A kinek értelme van, számlálja meg a fenevad számát; mert emberi szám: és annak száma hatszázhatvanhat"- olvasható a Jelenések Könyvében. 

Ezek szerint, minél inkább elterjed a világon a vonalkód, mint olyan, annál közelebb a világvége. 

"Más furcsa elméletek szerint a vonalkóddal ellátott intelligens kártyák bevezetését a földönkívüliek kényszerítik ki a kormányoktól, akik így akarnak azonosítani"- írja a femina.hu

A paranoiások szerint úgy működik az egész, hogy létezik a világűrben egy hatalmas lokátor, amely tárolja az összes földi vonalkódot, így minden lépésünket követni tudják a földönkívüliek, sőt, időt és energiát spórolva képesek tesztek nélkül is megállapítani rólunk biokémiai igazságokat. 

Ha racionális alapokra helyezzük a témát, találhatunk a fanatikusok által emlegetett igazságokat a vonalkódokban. 

Ilyen például, hogy "a standard vonalkód 12 számból áll, valamint az elején, a közepén és a végén határvonalakkal két szekcióra oszlik. Ezeket a határvonalakat vezetővonalaknak hívják. Habár a vezetővonalnak nincs külön értéke, nyomtatásban pontosan úgy néz ki, mintha egy enyhén felnagyított 6-os jel lenne"- tudhatjuk meg a femina.hu oldalról. 

Így, ha 3 részre oszlik a vonalkód, akkor valóban 3 darab hatos, azaz a 666 rajzolódik ki belőle. 

A gyanakvók szerint az árukra rakott vonalkód még nem minden, ugyanis a kormány tervezi, hogy gazdag megbízók kéztövébe is tetováltat leolvasható kódrendszert. 

Ezen kívül szerintük nem állunk messze a hajszálba ültetett chipek korától sem.

 

pecsistop.hu

1 komment

Címkék: vonalkód


A bejegyzés trackback címe:

https://kiterdekel.blog.hu/api/trackback/id/tr724373576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vomit 2013.09.28. 15:29:35

ha nem sikerul elkepzelni a vezeto csikok ertelmet, itt egy illusztracio
www.godlikeproductions.com/sm/custom/t/f/a1a08c16b2.jpg
süti beállítások módosítása