Friss topikok

Kitérdekel?

Ha érdekli a tudomány,a jövő, az újítás és ezzel kapcsolatos érdekességek itt a helye! Ha bármivel kapcsolatban kérdése van a következő címre várjuk az e-maileket: kiterdekel.blog (kukac) gmail.com

Légszennyezettség

Budapest légszennyezettsége

Várható időjárás

Időjárás előrejelzés

Széltérkép

Széltérkép

Titokzatos jelenség tűnt fel a Marson, mindenki tanácstalan

2012.03.29. 09:09ide tette: kiterdekel

  Különös jelenséget fedeztek fel amatőr csillagászok a Marson a napokban: a rejtélyes objektum a felvételeken úgy fest, mintha valamilyen felhő lenne, de hogy pontosan mi is tűnt fel a vörös bolygón egyik pillanatról a másikra, senki nem tudja.



A felhőszerű jelenséget amatőr csillagászok fedezték fel a Naprendszer negyedik bolygójának Acidalia-síkság névre keresztelt területe felett pillantották meg - számolt be az esetről a space.com. Egyes hipotézisek szerint elképzelhető, hogy egy friss meteorit becsapódás nyomait látták a távcsövön keresztül, van, aki hatalmas időjárási jelenségnek gondolja, de olyan feltevés is született, ami szerint egyfajta atmoszferikus anomália tűnt fel a római hadisten nevét viselő planétán. 

A csillagászokat felpezsdítő észlelés mivoltát még nem sikerült tisztázni, de talán hamarosan többet fognak tudni róla, ugyanis a térséget a Mars körül keringő Mars Odyssey szonda THEMIS, azaz a Thermal Emission Imaging System nevet viselő infravörös, látható és elektromágneses spektrumban is üzemelő kamerája fogja átvizsgálni - írta az msnbc.com. 


A titokzatos obektum a Mars jobb felső sarkában látható

Fotó: MSNBC.com

 

pecsistop.hu

Szólj hozzá!

Címkék: nasa mars jelenség csillagok titokzatos


A bejegyzés trackback címe:

https://kiterdekel.blog.hu/api/trackback/id/tr844347348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása