Friss topikok

Kitérdekel?

Ha érdekli a tudomány,a jövő, az újítás és ezzel kapcsolatos érdekességek itt a helye! Ha bármivel kapcsolatban kérdése van a következő címre várjuk az e-maileket: kiterdekel.blog (kukac) gmail.com

Légszennyezettség

Budapest légszennyezettsége

Várható időjárás

Időjárás előrejelzés

Széltérkép

Széltérkép

A világ legmagasabban fekvő repülőterét építi meg Tibetben Kína

2011.12.27. 17:04ide tette: kiterdekel

  A repülőtér 4.436 méterrel a tengerszint felett fekszik majd, száz méterrel az eddigi rekordtartó, szintén tibeti Qamdo repülőtér felett. A repülőtér építését 2012-ben kezdik meg, a tervek szerint a kivitelezés három évig tart és 1,8 milliárd jüanba (280 millió dollár) kerül majd - jelentette kedden a kínai állami Hszinhua (Xinhua) hírügynökség. 

Tibetben összesen öt polgári célú repülőtér van, melyek közül legalább kettő a kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt évente legfeljebb néhány hónapig üzemel. 

Kína többmilliárd dolláros beruházási programot indított Tibet repülőtereinek modernizálására, újak építésébe, valamint közúti és vasúthálózati fejlesztésekbe, elsősorban az ország félreeső nyugati régiója gazdaságának fellendítése érdekében.

tudomany.ma.hu

Szólj hozzá!

Címkék: kína tibet repülőtér


A bejegyzés trackback címe:

https://kiterdekel.blog.hu/api/trackback/id/tr613499261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása