Friss topikok

Kitérdekel?

Ha érdekli a tudomány,a jövő, az újítás és ezzel kapcsolatos érdekességek itt a helye! Ha bármivel kapcsolatban kérdése van a következő címre várjuk az e-maileket: kiterdekel.blog (kukac) gmail.com

Légszennyezettség

Budapest légszennyezettsége

Várható időjárás

Időjárás előrejelzés

Széltérkép

Széltérkép

Vírus támadta meg az USA drónflottáját

2011.10.08. 08:32ide tette: kiterdekel

 Számítógépes vírus támadta meg az amerikai hagysereg drónjainak, azaz pilóta nélküli vadászgépeinek nevadai irányítóközpontját, ahonnan a pilóták távvezérléssel irányítják a gépeket akció közben - jelentette a Wired.

A vírus - amelyet két hete észlelték először - nem gátolja meg a drónakciók, a bombázások kivitelezését, nem gátolja a pilótákat a speciális gépek távirányításában, de minden leütésüket rögzíti - írja a Wired.

Eddig nem érkeztek hírek arról, hogy a vírus bármilyen incidenst okozott volna, vagy titkos adatokat juttatott volna ki a rendszerből - egyszerűen csak nem hagyja magát eltávolítani.

A Wired szerint a szakértők már többször is megpróbálták eltávolítani a nevadai Creech légitámaszpont rendszeréből, de amint ez sikerült, a vírus újra megjelent. A specialisták egyelőre még azt sem tudják, hogy szándékosan juttatták-e a vírust a rendszerbe, vagy egyszerűen egy olyan programról van szó, ami "véletlenül" jutott be.

A vírus megjelenése azért is kellemetlen hír az amerikai hadseregnek, mert tengerentúli - többek között afganisztáni - légicsapásait egyre gyakrabban drónok végzik.

hvg.hu

Szólj hozzá!

Címkék: usa vírus drón dron


A bejegyzés trackback címe:

https://kiterdekel.blog.hu/api/trackback/id/tr123286898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása