Friss topikok

Kitérdekel?

Ha érdekli a tudomány,a jövő, az újítás és ezzel kapcsolatos érdekességek itt a helye! Ha bármivel kapcsolatban kérdése van a következő címre várjuk az e-maileket: kiterdekel.blog (kukac) gmail.com

Légszennyezettség

Budapest légszennyezettsége

Várható időjárás

Időjárás előrejelzés

Széltérkép

Széltérkép

Ufókkal barátkozunk húsz éven belül?

2011.06.29. 06:31ide tette: kiterdekel

Az emberiség két évtizeden belül kapcsolatot fog létesíteni földönkívüli civilizációkkal - állítja egy orosz vezető csillagász.

Az élet kialakulása olyannyira elkerülhetetlen, mint az atomok keletkezése. Más bolygókon is létezik élet, amelyet húsz éven belül meg fogunk találni - mondta az Interfax hírügynökség szerint Andrej Finkelstein, az Orosz Tudományos Akadémia Alkalmazott Csillagászati Intézetének vezetője. Finkelstein beszéde egy, a földönkívüli élet utáni kutatásaának témájában szervezett nemzetközi fórumon hangzott el. A tudós elmondta: a galaxis ismert bolygóinak tíz százaléka a Földhöz hasonlóan kering csillagok körül. Amennyiben ezeken víz van, akkor élet is lehet. Meglátása szerint a idegenek az emberhez hasonlóan kétlábúak, két kezük és egy fejük van, a bőrszínük a földitől eltérő lehet.

Finkelstein intézete az 1960-as évek óta dolgozik olyan programokon, melyek a világűrből érkező rádiójeleket figyelik, valamint maguk is küldenek adásokat. "Ez alatt az idő alatt főképp úgy kutatták a földönkívüli civilizációkat, hogy várták a jeleiket - írta a Guardian.

A földönkívüli életet keresőket Richard Hoover asztrobiológus, az amerikai űrkutatási hivatal tudósának kutatási eredménye villanyozta fel. Hoover 2011 márciusában azt állította, hogy idegen rovarok fosszíliáinak maradványait találta Földre hullott meteoritokban.

Hoover nem az első olyan kutató, aki azt állítja, hogy idegen élet nyomait fedezte fel meteoritokban. Másfél évtizede, 1996-ban David McKay, a NASA kutatója a marsi élet nyomait vélte felfedezni egy meteorit belsejében, amelyet még 1984-ben találtak az Antarktiszon.

 

stop.hu

Szólj hozzá!

Címkék: ufo nasa oroszok


A bejegyzés trackback címe:

https://kiterdekel.blog.hu/api/trackback/id/tr613023592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása