Friss topikok

Kitérdekel?

Ha érdekli a tudomány,a jövő, az újítás és ezzel kapcsolatos érdekességek itt a helye! Ha bármivel kapcsolatban kérdése van a következő címre várjuk az e-maileket: kiterdekel.blog (kukac) gmail.com

Légszennyezettség

Budapest légszennyezettsége

Várható időjárás

Időjárás előrejelzés

Széltérkép

Széltérkép

Nem vagyunk egyedül az univerzumban

2011.03.07. 06:10ide tette: kiterdekel

Úgy tűnik, nem vagyunk egyedül a világmindenségben - azonban a "marslakók" közel nem olyanok, mint ahogyan azt hittük...

A földönkívüli létforma úgy tűnik, nagyon is hasonlít a földi élet megjelenési formájához. Erre a meglepő következtetésre jutott az egyik NASA tudós - hátborzongató felfedezését a világegyetem metafizikájával foglalkozó szaklapban, a Journal of Cosmology márciusi számában tette közzé.

Dr. Richard B. Hoover, a Marshall Űrrepülési Központ asztrobiológusa megállapítását konkrét tényekre alapozza: több mint tíz éven át gyűjtött, és tanulmányozott meteoritokat, az Antarktisztól Szibérián át egészen Alaszkáig. A számtalan idegen kőzetek között olyan ritka fajták is kezébe kerültek, mint például a CI1, amelyből mindössze kilenc darab létezik a Földön. Bár elsőre nehéz megemészteni, Hoover meggyőződése, hogy az általa felfedezett fosszíliák baktérium-szintű élet bizonyítékai a különböző meteoritokban.

Mindez nem más, mint az anyaképződményről – üstökösök, holdak, stb. – származó élő szervezetek hátramaradt mintái.

„Tágabb értelemben ez azt jelenti, hogy nem vagyunk egyedül az univerzumban” – mondta. „Mindez azt jelenti, hogy az élet sokkal nagyobb mértékben oszlik el a világegyetemben, mint ahogyan azt hittük, és korántsem korlátozódik a bolygónkra.”

 

Noha a tudóstársadalom a hírre hitetlenkedve felhördült, Hoover nem a levegőbe beszél: elektronmikroszkópos vizsgálatait steril környezetben végezte, csíramentes laboratóriumban törte meg a meteoritokat, és ezeken a friss töréseken pásztázta végig a felületeket. Eme nagyon egyszerű folyamat eredményeként bukkant rá a mikroorganizmusok maradványaira, amelyek között akad olyan is, ami bizony nem sokban tér el a Földön található fosszíliáktól.

A felfedezés, mely természetéből adódóan vitatható, felülvizsgálatára 100 szakértőt hívtak meg, és pályázatot írtak ki 5000 tudós részvételére, hogy alapos elemzésnek vessék alá Hoover vizsgálati anyagát.

A tudósok gyakorlatilag szkeptikusak, az elmúlt évtizedekben nem egy ilyen eset történt, és mind hamisnak bizonyult, így Hoover állításának megdöntésére készülnek. Egyelőre más eredménnyel nem is tudnának mit kezdeni.

A NASA szakembere emiatt nem nyugtalanítja magát, szerinte egy ilyen jellegű szemléletmód váltás bizony sokáig eltarthat.

 

tudomany.ma.hu

Szólj hozzá!

Címkék: ufo universe univerzum aszteroida asteroid


A bejegyzés trackback címe:

https://kiterdekel.blog.hu/api/trackback/id/tr822717257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása