Friss topikok

Kitérdekel?

Ha érdekli a tudomány,a jövő, az újítás és ezzel kapcsolatos érdekességek itt a helye! Ha bármivel kapcsolatban kérdése van a következő címre várjuk az e-maileket: kiterdekel.blog (kukac) gmail.com

Légszennyezettség

Budapest légszennyezettsége

Várható időjárás

Időjárás előrejelzés

Széltérkép

Széltérkép

Újabb tömeges madárpusztulás az Egyesült Államokban

2011.01.05. 08:56ide tette: kiterdekel

A tömeges madárpusztulás pár nappal azután történt Louisianában, hogy a szomszédos Arkansas államban nagyjából ötezer feketerigó pusztult el.

Újabb tömeges madárpusztulás történt az Egyesült Államok déli részén. Ezúttal Louisiana államban találtak nagyjából ötszáz madártetemet, és az állatok pusztulását nem tudják megmagyarázni - közölték kedden helyi tisztségviselők.

Az elpusztult madarakat a Louisiana állam keleti részén található Pointe Coupee egyházmegyében találták meg - közölte az állam vadvédelmi ügynökségének egyik munkatársa. Olivia Watkins elmondása szerint már küldtek szövetmintákat egy laboratóriumba, és még várják a vizsgálatok eredményeit.

A tömeges madárpusztulás pár nappal azután történt, hogy a szomszédos Arkansas államban nagyjából ötezer feketerigó pusztult el. A madarak tömegében hullottak az égből Beebe városkára, szilveszterkor. Az arkansas-i hatóságok még várják a laboratóriumi vizsgálatok eredményeit - közölték helyi tisztségviselők.

A hatóságok szerint a madarak megijedtek a szilveszteri tűzijátékoktól, és az éjszaka ellenére repülni kezdtek. A sötétben rosszul látó feketerigók ezután fáknak, házaknak és egymásnak csapódtak, és elpusztultak. Az előzetes vizsgálatok szerint a madarakkal fizikai sérülések végeztek.

A madárpusztulással egy időben nagyjából kilencvenezer hal pusztult el az Arkansas-folyóban, nagyjából 160 kilométerre Beebe városától. Tisztségviselők elmondása szerint a két eset között nincsen összefüggés. A halak esetében azt gyanítják, hogy egy betegség okozta pusztulásukat.

 

Saját vélemény: "A hatóságok szerint a madarak megijedtek a szilveszteri tűzijátékoktó" , " A halak esetében azt gyanítják, hogy egy betegség".Kicsit sem takargatásról van szó ugyebár....

 

 

hvg.hu

Szólj hozzá!

Címkék: madár hal kipusztulás


A bejegyzés trackback címe:

https://kiterdekel.blog.hu/api/trackback/id/tr82561878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása