Friss topikok

Kitérdekel?

Ha érdekli a tudomány,a jövő, az újítás és ezzel kapcsolatos érdekességek itt a helye! Ha bármivel kapcsolatban kérdése van a következő címre várjuk az e-maileket: kiterdekel.blog (kukac) gmail.com

Légszennyezettség

Budapest légszennyezettsége

Várható időjárás

Időjárás előrejelzés

Széltérkép

Széltérkép

Dupla kézátültetés

2010.10.15. 07:11ide tette: kiterdekel

Egy éjszaka alatt két kezet ültetett át egy nőnek egy észak-olasz sebészcsoport - adta hírül az olasz média csütörtökön.

A Monza városában lévő San Gerardo kórház professzora, Massimo Del Bene és munkatársai végezték el a műtétet az 52 éves nőn, aki egy súlyos vérmérgezés következtében veszítette el minden végtagját.

Az orvosok szerint a beteg már jól van, eszméleténél van, elővigyázatosságból az intenzív osztályon kezelik. Csupán négy hét után mondható ki, hogy sikeres volt-e az átültetés.

Először 2000-ben végeztek hasonló műtétet: akkor francia orvosok egy férfi mindkét kezét és alkarjainak felső részét transzplantálták. A férfi 1996-ban egy tűzijáték-rakéta robbanásakor veszítette el végtagjait.

A francia műtétet tizennyolc sebész és 33 további szakember végezte a lyoni Edouard Herriot kórházban.

 

Mti

2 komment

Címkék: dupla kézátültetés


A bejegyzés trackback címe:

https://kiterdekel.blog.hu/api/trackback/id/tr442373175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. Morcz · http://drmorcz.blog.hu 2010.10.15. 23:39:55

Visszavarrni az OK, de mi lesz az idegekkel? Azok nem úgy nőnek, mint a bambusz, fognak-e valaha működni azok a kezek?

kiterdekel 2010.10.16. 07:45:44

Az idegsebészet most már azért elég jó, egy barátom kocsmai verekedésben egy törött korsónak köszönhetően majdnem teljesen levágta a kezét és a Jánosba úgy megcsinálták hogy alig látszik az eset.
süti beállítások módosítása