Friss topikok

Kitérdekel?

Ha érdekli a tudomány,a jövő, az újítás és ezzel kapcsolatos érdekességek itt a helye! Ha bármivel kapcsolatban kérdése van a következő címre várjuk az e-maileket: kiterdekel.blog (kukac) gmail.com

Légszennyezettség

Budapest légszennyezettsége

Várható időjárás

Időjárás előrejelzés

Széltérkép

Széltérkép

Kambodzsai telepatikus vezérlésű autó

2009.12.02. 15:57ide tette: kiterdekel

elepatikus vezérlésű autót fejlesztett ki egy feltaláló Kambodzsában: csak gondol egyet, és kinyílik kocsija ajtaja.

Ugyanezt ujjcsettintéssel is tudja produkálni az 51 éves férfi. Gondolnia telepatikus ajtónyitáshoz természetesen azt kell, hogy nyíljon ki az autóajtó. Beszél is a kocsi: ha például túl lendületesen csukja be gazdája az ajtót, megkérdi: "Miért kellett ilyen erősen becsapni?"

A férfi egyelőre csupán bemutatgatja újítását, nem fedi fel, hogy milyen elven működik. Kétszemélyes autója egészen kisméretű, karosszériája üvegszálas, óránként 100 kilométeres sebességgel képes haladni. Megalkotása a férfinak kevesebb mint 1 millió forintnyi kiadásába került és 19 havi munkájába. Abban reménykedik, hogy találmányával lökést ad az ázsiai ország autógyártásának, amely nincs. Mármint futószalagszerű sorozatgyártás, csupán egyéni, mondhatni "házi" fabrikálás.

Ugyanakkor van esély rá, hogy ismét gyártsanak kocsikat Kambodzsában - amire a 1960-as években már volt példa -, a dél-koreai Hyundai cég ugyanis fontolgatja, hogy üzemet létesít az ország déli részén. Kapacitása évi 3 ezer autó lenne.

 

 

mti

Szólj hozzá!

Címkék: autó telepata


A bejegyzés trackback címe:

https://kiterdekel.blog.hu/api/trackback/id/tr751569020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása