Friss topikok

Kitérdekel?

Ha érdekli a tudomány,a jövő, az újítás és ezzel kapcsolatos érdekességek itt a helye! Ha bármivel kapcsolatban kérdése van a következő címre várjuk az e-maileket: kiterdekel.blog (kukac) gmail.com

Légszennyezettség

Budapest légszennyezettsége

Várható időjárás

Időjárás előrejelzés

Széltérkép

Széltérkép

Nem úgy sikerült a kísérlet ahogy hitték a Nemzetközi Űrállomáson

2009.11.01. 18:17ide tette: kiterdekel

Csak suttyomban kóstolhatta meg a Nemzetközi Űrállomás legénysége saját termesztésű salátáját, ám a gusztusos külcsínű, friss zöldségben nagyot csalódott: nincs semmi íze.

Minderről Makszim Szurajev űrhajós számolt be blogjában, amelyből a Roszkoszmosz űrügynökség honlapja idézte a fejessaláta-fejezetet. Szurajev elpanaszolta: a Földi Irányító Központ (CUP) nem engedte, hogy megízleljék a salátát. A salátatermesztési kísérlet a minap ért véget, és a CUP utasítást adott, hogy vágják és fagyasszák le a zöldséget a tudomány számára, és további kutatások céljából küldjék a Földre.

Ez meg is történt, még egy kis "salute saláta" búcsúünnepséget is rendeztek a növénynek. Az űrhajós azonban bevallotta, hogy nem állták meg a kóstolást: egy pirinyót elrágtak a salátából, de nem érte meg: semmiféle íze nem volt. Viszont így könnyebb lélekkel küldhették a Földre – írta az MTI.

Hozzátette még, hogy hamarosan ő végez majd egy kísérletet az űrbeli üvegházban, és reméli, sikerül vitaminokat termesztenie az állomás személyzetének.

Szurajev az első az orosz űrhajósok közül, aki blogot vezet, sőt, a rövid történetek mellett még fotókat is elhelyez benne.

 

 

168ora.hu

Szólj hozzá!

Címkék: nasa űrállomás


A bejegyzés trackback címe:

https://kiterdekel.blog.hu/api/trackback/id/tr341491312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása