Friss topikok

Kitérdekel?

Ha érdekli a tudomány,a jövő, az újítás és ezzel kapcsolatos érdekességek itt a helye! Ha bármivel kapcsolatban kérdése van a következő címre várjuk az e-maileket: kiterdekel.blog (kukac) gmail.com

Légszennyezettség

Budapest légszennyezettsége

Várható időjárás

Időjárás előrejelzés

Széltérkép

Széltérkép

Kutatást kezd a NASA az Antarktiszon

2009.10.12. 10:01ide tette: kiterdekel

A NASA a jövő héten kezdi meg az eddigi legszéleskörűbb légköri kutatását az Antarktiszon, hogy adatokat gyűjtsön a globális felmelegedés okozta hatásokról.

A hat éven át tartó megfigyelési project október 15-én kezdődik. Az összegyűjtött adatok segítségéükre szolgálnak majd a kutatóknak abban, hogy megjósolhassák, hogyan változik az Antarktisz jégpáncélja, és ez miként járul hozzá a tengerszint-emelkedéshez.

A NASA DC-8 nevű légi laboratóriuma október 12-én emelkedik a magasba legénységével a NASA Dryden Aircraft Operations Facility-ből, a kaliforniai Palmdale-ből.

A küldetésben ötven kutató vesz részt és 17 repülőút során gyűjtik majd az adatokat a Déli –sarkról, írja az Independent.

 

orientpress.hu

 

Szólj hozzá!

Címkék: kutatás nasa antarktisz


A bejegyzés trackback címe:

https://kiterdekel.blog.hu/api/trackback/id/tr581444216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása