Friss topikok

Kitérdekel?

Ha érdekli a tudomány,a jövő, az újítás és ezzel kapcsolatos érdekességek itt a helye! Ha bármivel kapcsolatban kérdése van a következő címre várjuk az e-maileket: kiterdekel.blog (kukac) gmail.com

Légszennyezettség

Budapest légszennyezettsége

Várható időjárás

Időjárás előrejelzés

Széltérkép

Széltérkép

Bálnát találtak a Temzében

2009.09.16. 16:36ide tette: kiterdekel

Egy 9,5 méteres hosszúszárnyú bálna tetemét emelték ki a hétvégén a Temzéből Londonban a Dartford-hídhoz közel. A hím állat az éhezés miatt pusztult el, derült ki a tetemén végzett vizsgálatokból. Ez az első eset, hogy hosszúszárnyú bálna úszott fel a folyón Londonig.

A Londoni Zoológiai Társasághoz (ZSL) és a brit tengeri mentőbúvárokhoz (British Divers Marine Life Rescue, BDMLR) már az elmúlt héten csütörtökön érkeztek bejelentések arról, hogy egy hatalmas bálnát láttak a Temzében, később azonban eltűnt az állat, mígnem szombaton megtalálták tetemét.

A partra vontatott tetemen elvégzett elsődleges vizsgálatok arra mutatnak, hogy a hatalmas emlős nem talált magának élelmet, ez okozta halálát. A szakemberek azt remélik, hogy a további vizsgálatokból fény derül a részletekre.

A brit főváros folyója a hatvanas években olyan erősen szennyezett volt, hogy teljesen kipusztultak belőle a halak, halottá nyilvánították. A fokozott tisztításnak köszönhetően azonban mára jelentősen megtisztult a folyó, és előfordul, hogy élelmet keresve tengeri emlősök úsznak fel a torkolaton át egészen Londonig. Delfineket például már láttak, ám ez volt az első regisztrált eset, hogy hosszúszárnyú bálnát találtak a Temzében.

 

 

origo.hu

Szólj hozzá!

Címkék: bálna temze


A bejegyzés trackback címe:

https://kiterdekel.blog.hu/api/trackback/id/tr341386563

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása