Friss topikok

Kitérdekel?

Ha érdekli a tudomány,a jövő, az újítás és ezzel kapcsolatos érdekességek itt a helye! Ha bármivel kapcsolatban kérdése van a következő címre várjuk az e-maileket: kiterdekel.blog (kukac) gmail.com

Légszennyezettség

Budapest légszennyezettsége

Várható időjárás

Időjárás előrejelzés

Széltérkép

Széltérkép

Dél-Koreában előállították az új típusú influenza elleni oltást

2009.05.19. 08:50ide tette: kiterdekel

Dél-Koreai kutatók bejelentették, hogy valószínűleg a világon elsőként előállították a Mexikóból eredő új típusú influenzavírus elleni oltást, amely révén megfékezhető a kór világméretű elterjedése.

A Csungnam egyetem kutatói közölték, hogy az amerikai járványügyi központtól kapott (CDC) vírusmintákból kitenyésztették a kórokozót, és olyan nem mérgező ellenanyagot fejlesztettek ki, amelyet tömegesen és olcsón elő lehet állítani. Szeo Szang Heuj vezette kutatócsoport a múlt héten pénteken állította elő az oltóanyagot, 11 nappal azután, hogy megkapta a vírusmintát az CDC-től. A kutatók emberi és majomsejtekkel végzett kísérletekkel bizonyítják a vakcina hatékonyságát.

A védőoltás szeptemberben kerülhet a piacra, miután elvégezték a szükséges klinikai vizsgálatokat -- írja az MTI.

Szeo Szang Heuj hangsúlyozta, hogy a kutatócsoportja valószínűleg a világon elsőként fejlesztette ki az A/H1N1 típusú vírus ellenszerét. Az egyetemi kutatócsoport kész ingyen rendelkezésre bocsátani a szükséges adatokat, hogy gyógyszergyártó cégek és kísérleti laboratóriumok bárhol a világon hozzájuthassanak az oltóanyaghoz. Szeo szerint kutatócsoportja értesítette az Egészségügyi Világszervezetet arról, hogy feltételek nélkül rendelkezésre bocsátja a szérumot.

 

 

168ora.hu

Szólj hozzá!

Címkék: oltás influenza elleni h1n1


A bejegyzés trackback címe:

https://kiterdekel.blog.hu/api/trackback/id/tr131130966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása