Friss topikok

Kitérdekel?

Ha érdekli a tudomány,a jövő, az újítás és ezzel kapcsolatos érdekességek itt a helye! Ha bármivel kapcsolatban kérdése van a következő címre várjuk az e-maileket: kiterdekel.blog (kukac) gmail.com

Légszennyezettség

Budapest légszennyezettsége

Várható időjárás

Időjárás előrejelzés

Széltérkép

Széltérkép

Intelligens cserép, 360°-os fordulat

2009.03.13. 06:48ide tette: kiterdekel

Haladunk a korral a növények világában is.

Egy cég feltalált egy olyan inteligens cserepet (Pot) a növények számára, ami szól hogy mikor kell öntözni az adott növényt.

Maga a készülék egyfajta bio plasztikból készült, a működése egyszerű. Van 3 fokozat: 1 nap-1kis csík, 1 hét- 1 nagy csík, 2 hét-2 nagy csík. A csíkocskák pici napelemek, amik elegendő energiát termelnek ahoz, hogy a LED világítson és a cserép eltudjon fordulni. Igen elfordulni, ugyanis az egész ezen a forgó mozgáson alapul pont, mint az otthoni mikró gombja. A forgó mozgás továbbá segít abban is hogy a növényt 360°-ban érje a fény.

Ha lejárt az adott időszak, akkor elkezd a LED világítani azt jelezve hogy öntözni kell. 

Reméljük a piacra kerülése után kevesebb növény fog kiszáradni otthonainkban.

Szólj hozzá!

Címkék: cserép intelligens


A bejegyzés trackback címe:

https://kiterdekel.blog.hu/api/trackback/id/tr4999393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása