Friss topikok

Kitérdekel?

Ha érdekli a tudomány,a jövő, az újítás és ezzel kapcsolatos érdekességek itt a helye! Ha bármivel kapcsolatban kérdése van a következő címre várjuk az e-maileket: kiterdekel.blog (kukac) gmail.com

Légszennyezettség

Budapest légszennyezettsége

Várható időjárás

Időjárás előrejelzés

Széltérkép

Széltérkép

Napelemes, érintőképernyős telefon a Samsung-tól

2009.02.16. 19:11ide tette: kiterdekel

Előre bocsátom nem szeretem az ingyen reklámokat, de úgygondoltam ezt kiteszem mert szerintem érekes, és sokembert érdekelne.

A Samsung Blue Earth készülék egy érintőképernyős készülék, melynek legnagyobb különlegessége a hátulján elhelyezett nagyméretű napelem…

 A környezetvédelem egyre nagyobb szerepet kap napjainkban és mind többen ismerik fel a tényt, hogy korlátlan pazarlásunk és felelőtlen életvitelünk mennyire károsítja a természetet. Az új „zöldebb” szellemiség jegyében a Samsung a Barcelonában megrendezett Mobil Világkongresszuson bemutatta a Blue Earth fantázianévre keresztelt napelemes telefonját.

A Blue Earth készítése és tervezése során a legfontosabb szempont nem a technológiai képességek voltak, hanem a lehető legtöbb szempontból maximális környezetvédelem. A telefon borítása újrahasznosított PCM műanyagból van, és a telefon egyedi kezelőfelülettel rendelkezik, mely tovább hangsúlyozza a környezettudatosságot. A telefon töltője is különösen hatékony, mely mindössze 0.03W-ot fogyaszt készenléti állapotban.
 
A telefon kétség kívül legnagyobb különlegessége azonban a hátulján lévő nagyméretű napeleme. Ugyan a mobil nem képes teljesen napelemről működni, de mindenesetre érdekes koncepció. Sajnos azonban egyelőre semmilyen technikai információ nincs a telefon képességeiről. Várhatóan a Blue Earth telefon 2009 második felében lesz elérhető a piacon.

 

itextreme.hu

Szólj hozzá!

Címkék: telefon napelemes érintőképernyős


A bejegyzés trackback címe:

https://kiterdekel.blog.hu/api/trackback/id/tr87947056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása