Friss topikok

Kitérdekel?

Ha érdekli a tudomány,a jövő, az újítás és ezzel kapcsolatos érdekességek itt a helye! Ha bármivel kapcsolatban kérdése van a következő címre várjuk az e-maileket: kiterdekel.blog (kukac) gmail.com

Légszennyezettség

Budapest légszennyezettsége

Várható időjárás

Időjárás előrejelzés

Széltérkép

Széltérkép

Bioüzemanyag a kilélegzett levegőből?

2009.02.07. 08:32ide tette: kiterdekel

A liverpooli John Lennon repülőtéren a világon elsőként próbálnak ki egy forradalmian új technológiát, amely az utasok által kilégzett levegőt bioüzemanyaggá alakítják - olvasható a LiveScience című tudományos portálon.



Az Origo Industries által kifejlesztett Eco-box (Ökodoboz) elnevezésű rendszerben elnyeletik a repülőtér utasai által kilélegzett levegőt, majd üzemanyaggá alakítják, amellyel a légikikötő dízelüzemű járműveit hajtják meg, valamint a fűtési rendszerben hasznosítják.

Az Ökodobozt eredetileg a járművek által kibocsátott széndioxid mennyiségének csökkentésére tervezték. Működési elve: a foto-bioreaktorban olyan algák vannak, melyek az elnyelt széndioxiddal élnek, ebből biomassza termelődik, melyet üzemanyaggá alakíthatnak.
A szénvisszaforgató rendszer kísérleti modelljének üzembe helyezése Liverpoolban januárban megkezdődött.

MTI.hu

Szólj hozzá!

Címkék: bioüzemanyag kilélegzett levegőből


A bejegyzés trackback címe:

https://kiterdekel.blog.hu/api/trackback/id/tr56927925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása