Friss topikok

Kitérdekel?

Ha érdekli a tudomány,a jövő, az újítás és ezzel kapcsolatos érdekességek itt a helye! Ha bármivel kapcsolatban kérdése van a következő címre várjuk az e-maileket: kiterdekel.blog (kukac) gmail.com

Légszennyezettség

Budapest légszennyezettsége

Várható időjárás

Időjárás előrejelzés

Széltérkép

Széltérkép

Eltűntek Y-kromoszóma génjei a modern ember DNS-éből

2018.07.10. 09:06ide tette: kiterdekel

Kutatási eredmények bizonyítják: az Y kromoszóma DNS-e egyáltalán nem mutatható ki a modern emberben. De vajon miért tűnt el? Mi van, ha ez nem véletlen, és egy ősi genetikai beavatkozás eredménye?

A neandervölgyi embert rendkívül sok rejtély övezi még az antropológusok körében is. Kezdve eltűnésétől, egészen korához képest fejlett társadalmáig.

A neandervölgyi ember körülbelül 400 ezer évvel ezelőtt jelent meg Eurázsiában, ahová a modern ember mintegy 50 ezer éve érkezett Afrikából.

Azt már régóta sejtették a tudósok, hogy mivel közvetlen rokonság áll fenn a modern mai ember, és a 28 ezer évvel ezelőtt kihalt neandervölgyiek között, az utóbbi néhány évben sikerült ezt tudományosan is bizonyítani.

Arra is sikerült rájönnünk, hogy a modern ember DNS-ének 1/5 része tartalmazza a neandervölygiektől származó genetikai állományt, vagyis 1/5 részt mindannyian neandervölgyiek vagyunk.

Körülbelül 10 ezer évvel ezelőtt nemzett utódokat két emberi faj, így alakítva ki a mai modern ember közvetlen elődjét.

Azt is megállapították, hogy a modern ember genomjának nagy területein egyáltalán nincs neandervölgyi DNS, más régiókban azonban sokkal több, mint korábban vélték, ami felettébb furcsa.

A korábbi tanulmányokban azonban neandervölgyi nő fosszíliáiból származó DNS-t elemeztek a szakemberek. Míg a nők örökítőanyagában két X-kromoszóma szerepel, a férfiakéban egy X- és egy Y-kromoszóma.

Az Y-kromoszóma így kizárólag apáról fiúra öröklődik. A Stanfordi Egyetem szakemberei egy több mint 49 ezer évvel ezelőtt a mai Spanyolország területén élt férfi Y kromoszómáját vizsgáltak, és 

megállapították, hogy más génektől eltérően a neandervölgyi férfi Y kromoszómájának génjei nem öröklődtek a modern emberben.

A szakértők ezt nem nagyon tudják mivel magyarázni. Akadtak olyan elméletek, miszerint talán genetikai összeférhetetlenség az oka annak, hogy a neandervölgyi ember kromoszómájának DNS-ét nem lehet kimutatni a modern emberben, ez azonban nem bizonyított, és nem is találtak elég erre utaló jelet.

Az elmélet szerint az Y kromoszóma bizonyos örökítőanyagai akadályozták meg a sikeres szaporodást. A modern emberhez tartozó nők immunrendszere valószínűleg védekezett a neandervölgyi génekkel rendelkező hím magzatok ellen. A szakértők szerint vetéléseket, kevésbé életképes vagy kevésbé termékeny férfi utódokat eredményezhetett.

Mások viszont úgy vélik, hogy mivel a fenti elméletre semmi bizonyíték nincsen jelenleg, továbbra is rejtély, hogy a neandervölgyi Y kromoszómája miért is tűnt el a modern emberből.

Talán egy ősi, genetikai beavatkozást végeztek el a neandervölgyi fajon, melyből később kialakult a tökéletesített emberi egyed, a mai modern ember közvetlen előde.

Rengeteg történelmi nyoma van annak, hogy az idegenek az ősi időben, az emberiség fejlődésébe rendre beavatkoztak. Sőt, sokan odáig mennek, hogy az emberi faj, mint ami jelenleg is, egy genetikai kísérletezés eredménye, melyet idegenek végeztek el itt a Földön.

A majom volt ugyan a kiinduló alap, de valójában nincs közös ősünk vele, ugyanis az idegenek saját DNS állományukat keresztezték a majmokéval, így alakult ki az első ősi emberfajta.

Ez sokmindent megmagyarázna az emberi fejlődési vonalon, például azt is, hogy a rejtélyes Y kromoszóma miért tűnt el olyan megmagyarázhatatlanul. Egyszerűen “kivették”.

valamint arra is magyarázatot adna, hogy az ember miért fejlődött végül tovább, holott a majmok már sokkal régebb óta használtak eszközöket, és rendeződtek viszonylag fejlett közösségekbe.

Elméletben ugyanis a majmoknak meg kellett volna előzniük minket evolúcióban,

azonban mégis megrekedtek egy szinten és mi, az emberiség voltunk egyedül képesek iszonyatos, már-már természetellenes ütemben előre lépkedni az evolúciós fejlődési skálán.

A génszerkesztés nyomai tehát ott lapulnak a modern ember DNS kódjában. Talán egy napon majd sikerül ezeket megfejtenünk, és saját eredetünk nyomába eredhetünk.

 

Szólj hozzá!


Mégsem lesz özönvíz?

2018.06.26. 08:57ide tette: kiterdekel

Az antarktiszi anyakőzet meglepően gyors emelkedése, amely a nagymértékű jégolvadás számlájára írható, lassíthatja a globális felmelegedés okozta tengerszint-emelkedést – állítják a kutatók.

A Science című tudományos folyóiratban publikált tanulmány szerint a nyugat-antarktiszi régió alatti földkéreg évente akár 4,1 centiméterrel is emelkedhet. A tudósok ahhoz hasonlítják a jelenséget, mint amikor valaki felkel egy habszivacsról, és az elkezdi visszanyerni eredeti formáját.

Az emelkedés mértéke, amely a világon valaha mért egyik leggyorsabb, valószínűleg gyorsulni fog, és az anyakőzet akár 8 méter magasra is megemelkedhet még a század folyamán, segítve a jégtakaró stabilizálódását, és megszakítva a globális tengerszint-emelkedést, amely komoly fenyegetést jelent a part menti területekre Bangladestől egészen Floridáig.

A Dán Műszaki Egyetem és az Ohiói Állami Egyetem munkatársaként is dolgozó Valentina Barletta, a tanulmány vezető szerzője szerint eredményeiket, amelyek „jó hírt” jelentenek az Antarktisz számára, a nyugat-antarktiszi régió Amundsen-tenger körüli részén kihelyezett GPS-es érzékelőkre alapozták.

A nyugat-antarktiszi jégtakaró, amely teljes elolvadása esetén több mint három méterrel növelné a globális tengerszintet, döntő része az óceán fenekén pihen, és a jég súlya tartja odalent.

201806245.jpg?w=644&h=819Forrás: Planetary Visions/ESA

A tengerfenék alatti anyakőzet gyors emelkedésével egyre több jég jut ki a szárazföldre, csökkentve a kockázatát a jégtakaró feltöredezésének, amiért a jég alá bejutó melegedő óceánvíz a felelős.
Az anyakőzet megemelkedése »növelheti a nyugat-antarktiszi jégtakaró stabilitását a katasztrofális összeomlással szemben« – írták a kutatók.

Egy múlt héten megjelent másik tanulmány szerint 1992 óta háromezer milliárd tonnányi jég olvadt el az Antarktiszon, csaknem egy centiméterrel növelve a globális tengerszintet, és ez a folyamat egyre rosszabbodik.

Gyakran évezredekbe telik, amíg a Föld kérge újraformálódik egy-egy nagyobb jégveszteség után. Skandinávia és Alaszka bizonyos részei például még mindig emelkednek azóta, hogy a legutóbbi jégkorszak végével több mint egy kilométer vastag jégtakaró tűnt el róluk.

(MTI)

Szólj hozzá!


Elindították a világ első óceántisztító gépét

2018.06.21. 07:24ide tette: kiterdekel

Jelenleg 5 billió műanyagszemét lebeg a Csendes-óceán felszínén, pontosabban 80 ezer tonnányi hulladék a Hawaii és Kalifornia közötti óceáni területen. Ezt egyszerűen már nem lehetett, nem észrevenni, így a 2013-ban alapított The Ocean Cleanup csoport 2018-ra tesztüzemmódba állította első óceántisztító gépét.

A világ első óceántisztító gépének felállítása nem rég kezdődött meg a Csendes-óceánon lebegő hatalmas szemétsziget közelében. A két franciaországnyi, többnyire műanyagból és halászati eszközökből álló kiterjedt szeméthalmot először 1997-ben fedezték fel; mérete azóta is folyamatosan nő.  Erre az ember által létrehozott problémára reagált az a holland feltaláló, aki 18 éves korában megálmodta az óceántisztító gépet és azóta létrehozta a The Ocean Cleanup non-profit szervezetet és kutatócsoportot.

.

Fotó: theoceancleanup.com

Boyan Slat, a ma 22 éves ötletgazda egy görögországi nyaralás során találkozott először a vízszennyezés jelenségével; egyik búvárórája alkalmával több műanyagot látott a vízben, mint halat. És ami még jobban meglepte, miután kutatásokba kezdett a műanyag szennyezettséggel kapcsolatban, az volt, hogy senki nem tesz ellene komolyabb lépéseket. A téma annyira megragadta, hogy középiskolás éveinek tudományos projektjei mind erről a témáról szóltak. Megpróbálta megérteni a problémát és rájönni arra miért tartják a kutatók a teljes tisztítást lehetetlenségnek.

A feltaláló 2014-től 2016-ig minden szükséges lépcsőfokot végigjárt mire eljutott az első Északi-tengeri prototípus beindításához. Ma munkatársaival ott tartanak, hogy az óceántisztító gép, amely 40 darab, egyenként 12 méteres csövön keresztül, az óceán áramlatainak segítségével szívja majd fel a szemetet, 2018. júliusában megkezdi működését.

clean
Fotó: theoceancleanup.com

A szakértők szerint a gép körülbelül öt év alatt tisztíthatja meg a Csendes-óceáni szemétsziget területének felét, ami hatalmas előrelépés lenne, hiszen a hulladék évente több mint százezer bálna, delfin és fóka halálát okozza. De a felmérések szerint a vízimadarak, halak, és más tengeri élőlények sincsenek biztonságban a műanyag-szennyezés miatt.

Az Ocean Cleanup non-profit szervezet által létrehozott rendszer 60 tartályba gyűjti majd össze a szemetet, amit aztán csónakokkal visznek 6-8 hetente a szárazföldre. A csövek különleges kialakításának köszönhetően a halak és a többi élőlény nem kerül veszélybe az óceántisztítás közben. A 2018-as tesztidőszak alatt a kutatók mindent monitoroznak majd; feljegyzik a hibákat, a csövek működést, mozgását, strapabírását, hogy a 2020-ra tervezett teljes körű tisztításra már minden tökéletesen működjön – áll a The Ocean Cleanup hivatalos honlapján.

„Mi emberek hoztuk létre ezt a problémát, így az is a mi felelősségünk, hogy megoldást találjunk rá” – mondta Boyan Slat azon a 2017 májusában, Utrecht városában tartott nagy sajtótájékoztatón, melyen bejelentette az óceántisztító gép munkába állását is.

Forrás: www.theoceancleanup.com

http://vjm.hu/elinditottak-a-vilag-elso-oceantisztito-gepet/

Szólj hozzá!


Az evolúció "konszenzusos" elmélete darabokra hullik?

2018.06.15. 07:06ide tette: kiterdekel

Egy meglepő új tanulmány komoly kétségeket vet fel a népszerű elmélettel kapcsolatban, miszerint a modern állatok több millió éves fejlődés eredményeként jöttek létre. Miután megvizsgálták több ezer állatfaj mitokondriális DNS-ét, beleértve az embereket is, a kutatók arra a lenyűgöző következtetésre jutottak, hogy szinte valmennyi faj 100.000 és 200.000 év között fejlődött ki. (1)

A tanulmányt a Bázeli Egyetem genetikus mikrobiológusa David S. Thaler és a Rockefeller Egyetem tudományos főmunkatársa Mark Young Stoeckle készítette. A genetikai mutációkon és a legalkalmasabbak fennmaradásán alapuló adaptációval járó evolúció konvencionális elmélete szerint az idősebb fajok és a nagy populációk körében elterjedt fajok nagyobb genetikai változatosságot mutatnak. A kutatók azonban azt találták, hogy az állatfajok 90 százaléka hasonlóan alacsony mitokondriális DNS változattal rendelkezik.

A tudósokat teljesen meghökkentette ez a megállapítás. Thaler elmondta: “Ez a következtetés nagyon meglepő, és olyan keményen harcoltam ellene, ahogy csak tudtam.” Végtére is azt a közös elképzelést, hogy a bolygónkon található fajok evolúciója progresszív és lassú folyamat, ritkán kérdőjelezik meg tudományos tanulmányok.

Ez a tanulmány azonban más megközelítést alkalmazott, mint a múltbeliek, amelyek a sejtmagok DNS-t vizsgálták. Minden állat remdelkezik DNS-el a mitokondriumában. A mitokondriumban megtalálható egyik gén a COI, melyet a DNS vonalkódolásához használnak. Bár a sejtmag DNS drámaian különbözik minden egyes faj esetében, az állatoknak ugyanaz a mitokondriális DNS-e van, ami jó alapot nyújt az összehasonlításhoz.

Miután elemezték ezeket a vonalkódokat 100 ezer faj esetében, rájöttek, hogy erős bizonyíték van arra, hogy szinte minden állat abban az időben jelent meg, mint amikor az emberek. Ennek oka, hogy nem volt változás a “semleges” mutációkban, vagy csekély DNS változások történtek a generációk között, és nem voltak hatással egy egyén túlélési esélyeire. Ezeknek a semleges mutációknak a hasonlósága a fa gyűrűihez hasonlítható azzal a képességgel, hogy jelezze egy faj közelítő korát.

Az emberek és az állatok rendkívül hasonlóak

Érdekes azt is megjegyezni, hogy a világon az emberek közötti genetikai különbségek nem nagyobbak, mint két galamb vagy bármely más állat közötti különbség. Stoeckle szerint “a kultúra, az élettapasztalat és más dolgok nagyon különbözővé teszik az embereket, de az alapvető biológia szempontjából olyanok vagyunk, mint a madarak.

Az állatok birodalmában található fajok genetikai sokféleségének meghatározása révén, melyet csak nemrég tett lehetővé a DNS szekvenciák növekvő vizsgálata, dokumentáltuk az emberi kivételesség hiányát.

Hogy lehet az, hogy a legtöbb állati élet nagyjából azonos korú genetikai szempontból?

Eredményeik szerint a legtöbb – ha nem az összes – állatfaj 200000 évvel ezelőtt jelent meg, amikor a mitokondriális órájuk lényegében nullát mutatott. Úgy gondolják, hogy kis “kezdeti” populációk léteztek, amelyek később kibővültek, esetleg olyan szélsőséges körülményekre válaszul, mint az utolsó jégkorszak. Ez azt jelenti, hogy az intelligens tervezés lehetősége még mindig nagyon valószínű annak ellenére, hogy a Darwin követői mit szeretnének elhitetni velünk.

 

Szólj hozzá!

Címkék: evolucio


Egész Európát behálózó kőkorszaki alagútrendszer húzódik a kontinens alatt?

2018.06.08. 23:51ide tette: kiterdekel

Kőkorszaki ember által készített, hatalmas földalatti járatokból álló, egész Európát Skóciától Törökországig szerteágazva behálózó rendszert találtak kutatók. Egyszerűen csak földalatti szupersztrádának nevezik.

A német archeológus Dr Heinrich Kusch állítása szerint alagutak létezésének bizonyítékait találták meg az egész kontinensen több száz neolítikum korabeli település alatt.

Könyvében – Egy ősi világhoz vezető földalatti kapu titkai (Secrets Of The Underground Door To An Ancient World) – azt állítja, hogy maga a tény, hogy ennyire sok alagútjárat vészelte át a 12000 évet, mutatja, hogy az eredeti csatorna-hálózat még ennél is jóval hatalmasabb volt.

“Bajorországban (Németország) 700 méternyi hálózatot, Stájerországban (Ausztria) 350 m alagutat találtunk” – mondja.

– “Egész Európa alatt több ezer volt belőlük – az északi Skóciától le a Földközi-tenger vidékéig.

– “Legtöbbjük nem nagyobb, mint egy “féregjárat” – csak 70cm széles – de ahhoz épp elég széles, hogy egy ember keresztül bújjon rajta.”

“Számos zug tarkítja a járatokat, néhol kiszélesedik, vannak ülőhelyek, tárolókamrák és szobák. Nem mind kapcsolódnak egymáshoz, de együtt egy hatalmas földalatti hálózatot alkotnak.”

Számos szakértő véli úgy, hogy a hálózat egyfajta védelem lehetett ragadozók ellen, míg mások hiszik, hogy az összekapcsolt járatokat a mai szupersztrádákhoz hasonlóan használták emberek, hogy biztonságosan utazhassanak a felszínen dúló háborúktól, erőszaktól, de akár az időjárástól függetlenül.

A könyv megjegyzi, hogy nagyon gyakran a járatok bejáratánál kápolnákat emeltek, talán azért, mert az Egyház félt, hogy pogányok örököljék az alagutakat, ami semlegesíthette volna befolyásukat.

A világon számos szakember vetette már fel, hogy komolyabban vizsgálják meg ezeket az alagutakat. Azonban az alagutak csak egy részébe nyerhettek betekintést.

Nem véletlen, hogy nagyon sokan állítják: valamit titkolnak ezen alagutakkal kapcsolatban.

TÉNY, hogy az alagutakat mesterségesen alakították ki, néhol még vésők nyomai is láthatók, de kezdetleges faragások is.

Az is tény, hogy ezen alagutak egy nagy alagútrendszer hálózatot alkotnak, amik komoly csatákat dönthettek el a múltban, legyen szó a középkorról vagy az ókorról.

Azok a hadvezérek, akik ezekkel tisztában voltak, és tudták is, hogy mely járatokon kell közlekedni, hogy ne nyelje el örökre őket a sötétség, rendszerint győzelmet győzelemre halmoztak.

A mély titokról talán azért nem lebben le a fátyol, mert egyes alagutakat még most is használnak valamire.

https://vilagfigyelo.com/egesz-europat-behalozo-kokorszaki-alagutrendszer-huzodik-a-kontinens-alatt-egy-regeszeti-felfedezes-amirol-nem-beszelnek/

Szólj hozzá!

Címkék: alagút


Óriások a Földön! – Az eltitkolt emberi faj?

2018.04.29. 22:16ide tette: kiterdekel

Óriások éltek volna a Földön? Ez az elmélet korábban már számtalanszor felmerült. Korábban már említettük, hogy egy közel 200 millió éves lábnyomot sikerült régészeknek felfedezniük Afrikában.

A leletet megvizsgálták, nagyon nagy gonddal, és egyértelműen megállapították, hogy nem valamiféle természetes jelenségről vagy formációról van szó, hanem egy tényleges emberi – vagy nem emberi? – lábnyomról.

Későbbi kormeghatározásos vizsgálatok nagyon eltérő eredménykéét hoztak, ugyanis nem sikerült egyöntetűen megállapítani a korát, de annyi biztos volt, hogy 200 millió évnél régebbi a lelet, egyes becslések a 3,4 milliárd évig is elmentek.

Éppen emiatt egyes vallásos csoportok szerint ez a lábnyom nem volt más, mint Ádám, az első létező ember lábnyoma.

Ugyanis az elképzelések szerint a világ első emberei hatalmas méretűek voltak, és csak később zsugorodtunk le a jelenlegi méreteinkre.

Lehetséges, hogy a Costa Ricán található rejtélyes kőgolyók is az óriások művei lennének? A kőgolyók mérete néhány centiméteres átmérőtől a 2,14 méteresig változik. A nagyobbak súlya elérheti a 15 tonnát. Van köztük gabbró, mészkő, homokkő és gránit anyagú is.

costa ricai kőgolyók

Alakjuk tökéletes, a mértani gömbtől alig tér el. Egyiken sincsenek vésett jelek vagy díszítések. Érdekes, hogy nem találtak olyan szerszámokat, amikkel kifaraghatták volna őket. Így felmerülhet a kérdés, hogy talán az óriás lények gyúrhatták őket…

A kő megmunkálásának képessége ugyanis rendelkezésükre állhatott. Több ezer évvel ezelőtt Egyiptomban már képesek voltak megolvasztani a követ.

Boszniában is találtak a közelmúltban hasonló óriási kőgolyót, kőgolyókat. Ez feltételezi, hogy ezek a rejtélyes óriások több kontinensen is jelen lehettek a múltban.

Ki tudja, talán a Stonehenge-t is ők állították fel, vagy a Húsvét sziget ódon kőfejeit.

Gigantikus méretű baltákat is találtak már régészek. Az eset 2009-ben történt, amikor is sok “apró”, emberi méretű balta mellett találtak hatalmas darabokat is, melyeket nem tudtak megmagyarázni, hogy miért készülhettek.

A szintén Afrikában a Botswana tónál talált kőből faragott leletek teljesen megdöbbentőek voltak. Egyértelműen olyan nehezek és nagyok voltak a nagy balták, hogy azokat nem lehetett volna normálisan használni. Legalábbis egy átlagos méretű embernek nem.

A kiszáradt folyó medrében találtak aztán később még több kőszerszámot.

kobaltak

Ezek között voltak óriásinak számítóak is, így jelenleg ezek a legnagyobb ismert, és előkerült kőszerszámok, amiket valaha talált az emberiség. De vajon kik vagy mik használták őket?

A kormeghatározást kezdetben nem sikerült elvégezni rajtuk, így nem lehetett beazonosítani azt sem, hogy melyik korból valóak.

Későbbi mérések alkalmával aztán már azt megsikerült állapítani, hogy a leletek több tízezer évnél biztos, hogy régebbiek.

Felmerült a lehetőség, hogy az óriás szerszámok egy eddig ismeretlen óriási termettel megáldott emberi civilizáció tagjaié voltak.

Talán csak egy szűk populáció lehetett, akiket a helyi emberek nagyon tiszteltek, ne csak méreteik, hanem bölcsességük miatt. Ezek lehettek azok az istenek, melyekhez először imádkoztak Afrikában, és a világ más pontjain. Egyes feltevések azt sem tartják kizárnak, hogy az istenkultusz kialakulásáért éppen ezek a rejtélyes óriások voltak felelősek.

Arról megoszlanak a vélemények, hogy kik lehettek ezek az óriások. Az is kérdéses, hogy enne a populációnak hány tagja élt a bolygón. Méreteikből adódóan jóval kevesebben lehettek, mint az emberek.

Mások azt is megkérdőjelezik, hogy ezek az óriások emberi lények lettek volna, és úgy vélik, hogy talán égből jött humanoid idegenekről lehet szó.

Ősi barlangrajzok árulkodnak arról, hogy ezek a lények az ősi időkben valóban az emberek között éltek. ezeken az ábrákon érdekes módon mindig van egy vagy több, óriásinak ható központi alak.

Az egyiptomi kultúrában is tetten érhető az óriásokra való utalás az egyes freskókon, hieroglifákon.

oriasok-fersko

A fenti Egyiptomban található freskón is sokak szerint óriásokat láthatunk. Az óriások sokkal fejlettebbek voltak nálunk, és bölcsebbek, ezért ők hozták mindig a bőséget magukkal, és a reményt a civilizációk számára.

Hogy mi történhetett végül az óriások titokzatos populációjával? Senki sem tudja. Talán – ha valóban idegen lények voltak – továbbálltak egy másik csillagrendszer másik bolygójára. Az órások ugyanis a csillagközi térben utazva járják a különböző világokat, és tanítják meg a még esetleg, fejletlen civilizációkat az ősi tudás birtoklásához szükséges ismeretekre.

Ha egy ténylegesen létező, eddig még fel nem fedezett kivételes méretekre növő emberi fajról lehet szó, akkor pedig egyszerűen a kihalás szélére sodródtak, vagy az evolúciós fejlődéssel lassan beolvadtak a többi faj közé.

Egy rendkívül érdekes teória is napvilágot látott az óriások kapcsán, mely egyértelműen az idegen eredetre utalhat. A hírhedt szupertitkos Apollo 20 misszió keretében – melyről hivatalosan nem beszélt soha a NASA – elrepültek a Holdra, hogy megvizsgáljanak egy a korábbi műholdképeken feltűnő óriási komplexumot.

Erről a komplexumról később kiderült, hogy egy óriási, több ezer éves űrhajó.

Az Apollo-program hivatalosan csak 17 küldetésből állt, a többit a legnagyobb titokban, a sajtó és a nyilvánosság kizárásával hajtották végre. Az űrhajó belsejében megtalálták a pilótát, mely nagyon is hasonlított egy emberre, azzal a különbséggel, hogy indiai vonásai voltak, és 4-5 méter magas volt.

Azóta hever ott a gigantikus szerkezet, több ezer év eltelt, de mivel a Holdnak nincs légköre nem lett az űrhajó és annak legénysége az enyészeté.

tobb-ezer-eves-idegen-urhajo.jpg

Az idegen űrhajóról azóta számtalanszor próbálták elmondani, hogy nem létezik, és az egész eset egy koholmány. Még egy felelőst is “előállított” a kormány, csak hogy ne kelljen az igazat elmondani az embereknek.

Szinte bizonyos, hogy valaha óriások lakták a földet. Eredetükre vonatkozóan ugyan kérdések és viták merülnek fel, mert nem tudni, tényleg az űrből érkeztek-e, vagy már eleve a Földön alakultak ki, de az ősi emberi civilizációk világszerte tisztelték őket.

Olyannyira, hogy nem csak Egyiptomban, vagy Costa Ricán találni olyan megmagyarázhatatlan régészeti leleteket, melyek kapcsolatba hozhatóak velük, hanem Mexikóban is.

A Codex Vaticanusban találhatunk ugyanis egy olyan ábrát, mely egyértelműen egy óriás ábrázol, amint az emberek egy csoportja megsebesíti, majd elejti mint egy állatot.

Képtalálat a következőre: „Codex Vaticanus human giants”

Az emberiség és a múlt le sem tagadhatja, hogy éltek korábban olyan lények a Földön, akik jóval nagyobbak és bölcsebbek voltak náluk. Hogy aztán ezek a bölcs óriások hová tűntek, az már egy másik rejtély…

https://magyarkozosseg.blog/oriasok-a-foldon-az-eltitkolt-emberi-faj-ezt-titkolja-el-elolunk-a-tudomany-az-emberi-tortenelemrol/

Szólj hozzá!

Címkék: óriások giants noah


Átmentek a hazugságvizsgálaton az UFO-t látott űrhajósok?

2018.04.23. 22:35ide tette: kiterdekel

Csaknem fél évszázada borzolja a kedélyeket a másodikként Holdra szállt űrhajós, Buzz Aldrin kijelentése, aki azt állítja UFO-kat látott a Holdon. Aldrin után több más űrhajós, például Al Worden is hasonló tapasztalatokról számolt be. A szakemberek most a legmodernebb berendezésekkel vizsgálták meg ezeket az állításokat.

A most 88 éves Edwin „Buzz” Aldrin állítólag átment hazugságvizsgálaton, miután az 1969-es történelmi holdmisszió után visszatérve arról számolt be, hogy „idegenekkel” találkozott a Holdon.

Aldrin UFO-kalandja

A későbbi interjúkban Aldrin azt mondta:

“Az Apollo-11 Hold felé vezető útján fényt figyeltem meg az ablakon át, amely úgy tűnt, mintha követne bennünket. Sok magyarázat lehet arra, hogy, mi volt, az egyik az, hogy egy másik világ másik országának űrhajója.”

Az igazságra a mai napig nem derült fény, de a történet erős ütőkártya az UFO-kutatók kezében.

Az igazságra a mai napig nem derült fény, de a történet erős ütőkártya az UFO-kutatók kezében.

Apollo-11 személyzete
Az Apolló-11 személyzete (balról jobbra), Neil Armstrong, Michael Collins, és Edwin Aldrin

Hangelemzés

Aldrin nemrég egy olyan teszten vett részt, amely Al Worden, Edgar Mitchell és Gordon Cooper űrhajós beszámolóit elemezte.

Az asztronauták rögzített interjúit a legmodernebb technikával vizsgálták meg az Albanyban lévő Bioakusztikai Biológiai Intézetben. A kutatók elemezték az űrhajósok hangmintáit, miközben az idegenekkel való találkozásaikról beszéltek.

A szakemberek azt állítják, hogy eredményeik igazolják azt, hogy az űrhajósok beszámolóikban teljesen meg voltak győződve arról az állításukról, miszerint az idegenek valódiak voltak, írta a Daily Star.

Meggyőződésük szerint igazat mondtak

A 86 éves Al Worden, az Apollo-15 pilótája tavaly számolt be a Good Morning Britain műsorában, hogy földönkívülieket látott a küldetése folyamán. Az elemzésbe ezenkívül bevonták a két már elhunyt asztronauta, Edgar Mitchell és Gordon Cooper korábban rögzített interjúit.


Al Worden

Mitchell (Apollo-14) egy 2009-es interjúban állította, hogy több ufót is látott. Cooper korábban említette, hogy megpróbált üldözni egy objektumcsoportot.

A Daily Star szerint a tesztek kimutatták, hogy mindkét pilóta hitt abban, hogy az igazat mondja.

Maga az alkalmazott vizsgálati technika még szigorúan titkos, ezért arról nem sokat tudni, de egyes hírek szerint megbízhatóbb, mint a jelenleg használt hazugságvizsgáló tesztek.

https://vilagfigyelo.com/atmentek-a-hazugsagvizsgalaton-az-ufo-t-latott-urhajosok/

Szólj hozzá!


A Földbolygó földönkívüli uralkodóinak emléke?

2018.02.24. 16:28ide tette: kiterdekel

Több millió éven ár uralkodtak: óriási hatással voltak a civilizációnkra. Az emberiség aztán megpróbálta kitörölni a nyomukat a történelemből…

Nem véletlen az, hogy a sumerokról túl kevés szó esik a történelemkönyvekben és az iskolákban, az Anunnakik pedig szinte teljesen tabunak számítanak.

osi-idegen-uralkodok-1-24ebe09d44.jpg

A történelem segítségével ugyanis a mainstream tudomány és régészet megpróbálja elmosni az emberek előtt a fajunk valódi történelmét, az igazi múltat, a végső eredetünket.

De miért nem tanítanak eleget a világ első modern emberi civilizációról, a sumerokról? Oka van annak, hogy az emberiség magába temette a múltat. A sumerok léte, és a tudás, amit felhalmoztak ugyanis földönkívüli eredetű.

De miért nem tanítanak eleget a világ első modern emberi civilizációról, a sumerokról? Oka van annak, hogy az emberiség magába temette a múltat. A sumerok léte, és a tudás, amit felhalmoztak ugyanis földönkívüli eredetű.

Akárcsak a többi ősi fejlett civilizációé, mint a majáké, vagy akár az ősmagyaroké egyes elméletek szerint…

Az ősi sumer szövegek megemlékeznek 8 halhatatlan birodalmi uralkodóról, akik felosztották egymás között a bolygót.

Ezek a királyok felsőbbrendűek voltak az embereknél, különleges vérvonalba tartoztak, mivel földönkívüliek voltak.

Anunnakik voltak, akik kijelölt vezetők voltak, és a Földi dolgok irányításáért feleltek, míg az Anunankik kitermelték a Földünkből azt a nagy mennyiségű aranyat, melyre szükségük volt saját bolygójuk megmentésére.

Egyes ősi uralkodók, a kezdetek kezdetén még földönkíüvliek voltak. Az ember lassan vívta ki létjogosultságát, és cska idővel, több millió év elteltével látták be a földönkíüvli fajok, a etremtőink, hogy már nem uralkodhatnak úgy felettünk, mint régen.

Saját faji képviseletre van szükségünk, szemben állókra.

Az ősi idegenek közül sokan ki is váltak, beházasodtak a fajunk közé, létrehozva az első földönkívüli idegen-ember hibrideket, ők voltak a félistennek hitt uralkodók.

Idővel ez a földönkívüli vér egyre felhígult, sokak szerint maga Jézus sem a szentlélek által fogant, hanem ennek a különleges vérvonalnak egy mesterséges úton való továbbadása volt.

dővel ez a földönkívüli vér egyre felhígult, sokak szerint maga Jézus sem a szentlélek által fogant, hanem ennek a különleges vérvonalnak egy mesterséges úton való továbbadása volt.

sumerok-irasa-2-b7cac86edb.jpg

Így ha Jézusnak ma is élnek titkos leszármazottai, azoknak az ereiben ősi sumer földönkívüli uralkodók vérvonala lehet jelen, vagy legalábbis annak a nyomai

A történelem azonban ezt végig elhazudta előlünk, és megpróbálták több száz ezer éven át amnéziában tartani a fajunkat.

Így az igazság csak akkor derülhet ki, ha ők is úgy akarják, vagy ha valami olyan régészeti lelet kerül elő a Föld mélyéből, amit már nem tudnak sehogy sem kimagyarázni, vagy eltüntetni…

 

https://vilagfigyelo.com/a-foldbolygo-foldonkivuli-uralkodoinak-emleke-amneziaban-tartott-emberiseg/

 

Szólj hozzá!

Címkék: sumer


Elképesztő találmány?

2018.02.18. 19:25ide tette: kiterdekel

A találmány, ha elterjed, megoldódhatnak az emberek energiaproblémái? Hamarosan jöhet az ingyen energia? Viszlát, villanyszámla, pápá rezsi!

A találmány, ha elterjed, megoldódhatnak az emberek energiaproblémái? Hamarosan jöhet az ingyen energia? Viszlát, villanyszámla, pápá rezsi!

Léteznek olyan feltalálók, és olyan találmányok, melyek alapjaiban tehetik sokkal jobb hellyé a világot. Ilyen lehet az a különleges és egyben nagyon ígéretes francia találmány, mely egy évre elegendő energiával képes ellátni egy nagyobb irodahelyiséget, vagy egy komplett háztartást.

Igen, jól olvastad, egy évre elegendő energiát szolgáltat, mindezt a természetből vonja ki, és így nyer nekünk energiát.

Vagyis az elterjedését követően a háztartásunk energiaköltségei egyelőek lesznek a nullával. Viszlát, villanyszámla, pápá rezsi!

A fa alakú szélturbina mind esztétikai, mind környezettudatosság szempontjából is megállja a helyét, mindkét szempontot maximálisan kielégíti.

Ami plusz előny, hogy a szélfogók egyesével is használhatók. Így nemcsak fa alakban képes egy iroda éves energiaszükségletét biztosítani.

Ráadásul, ha beszerzünk párat a kis szélfogókból az erkélyünkre, vagy máshová, a saját háztartásunk is beállhat a környezettudatos sorba.

A találmányban most rengeteg befektető hatalmas potenciált lát, így nagyon nagy az esélye, hogy megindulhat a terjedése az elkövetkező 1-2 évben.

Ha pedig így lesz, akkor gyakorlatilag néhány éven belül eljöhet a nagy utópia, amikor a házak, háztartások ingyenes árammal tudnak működni, és tudják magukat fenntartani.

Azt persze mi sem tudjuk, hogy mi fognak mindehhez szólni a nagy, monopol helyzetben lévő energiaszolgáltatók. Minden bizonnyal nem fognak neki túlzottan örülni, de a fejlődést egy ponton már nem lehet megállítani, és tovább kell lépni a régi “módszereken”.

 

 

https://www.tudasfaja.com/elkepeszto-talalmany-ha-ez-elterjed/

Szólj hozzá!


Végre valami jó is kisülhet a szén-dioxidból

2018.01.17. 07:49ide tette: kiterdekel

000 DV1851274
Fotó: Patrick Pleul

Kanadai tudósoknak sikerült pontosan megállapítani azokat a körülményeket, amelyek között a szén-dioxidot, a legrosszabb hírű üvegházhatású gázt a leghatékonyabban át lehet alakítani a műanyagok alapanyagául szolgáló etilénné – írja az MTI.

A Nature kiadványában, a Nature Catalysis című lapban mutatta be eredményeit a Torontói Egyetem kutatói által vezetett Ted Sargeant csoport. Kutatásuk során a Canadian Light Source (CLS) kutatóközpont szinkrotronját (részecskegyorsító) használták, valamint az intézmény kutatója, Tom Regier által kifejlesztett egyedülállóan új berendezést.

Kutatásuk középpontjában a szén-dioxid redukciós reakciója állt, amikor a szén-dioxidot elektromos áram és egy katalizátor által segített kémiai reakció használatával más vegyi anyaggá alakítják át. Ilyen típusú reakciókban több fém is lehet katalizátor, az arany, ezüst és cink használatával szén-monoxid, ónnal és palládiummal hangyasav sója nyerhető. Csak a réz képes azonban etilén, a polietilén műanyagok alapanyaga előállítására.

„A réz egyfajta mágikus fém. Mágikus, mert különböző kemikáliákat képes létrehozni, mint például a metánt, az etilént és az etanolt, de nehéz uralni azt, hogy mit hoz létre” – idézte Phil De Lunát, a projekt vezető kutatóját a Phys.org tudományos-ismeretterjesztő hírportál.

A tudóscsoport most képes volt létrehozni egy katalizátort, és pontosan megállapítani azokat az ideális körülményeket, amelyekkel maximalizálni lehet az etilén előállítást, és szinte nullára minimalizálni a metán termelődését. Ez a technológia a szén-dioxid-leválasztás technológiájával párosítva elvezethet a mindennapokban használt műanyagok környezetbarát előállításához, miközben a káros üvegházhatású gázokat eltávolítja.

„Úgy gondolom, hogy a jövőt azon technológiák használata jellemzi, amelyek a hulladékból állítanak elő értéket. Olyan új és fenntartható módozatokon dolgozunk, amelyek megfelelnek a jövő energiakövetelményeinek” – hangoztatta De Luna.

 

https://index.hu/tudomany/2018/01/16/vegre_valami_jo_is_kisulhet_a_szen-dioxidbol/

Szólj hozzá!

Címkék: felmelegedés üvegházhatás