Friss topikok

Kitérdekel?

Ha érdekli a tudomány,a jövő, az újítás és ezzel kapcsolatos érdekességek itt a helye! Ha bármivel kapcsolatban kérdése van a következő címre várjuk az e-maileket: kiterdekel.blog (kukac) gmail.com

Légszennyezettség

Budapest légszennyezettsége

Várható időjárás

Időjárás előrejelzés

Széltérkép

Széltérkép

Lézerrel lőttek a menekülő ufó után a Földről? Az antarktiszi kutatók megmagyarázzák – Kinek hiszel?

2016.04.25. 07:37ide tette: kiterdekel

Pár napja egy kü­lö­nös videó tartja láz­ban az ufó­va­dá­szo­kat vi­lág­szerte, ame­lyen egy me­ne­külő ufó után lőt­tek egy ha­tal­mas ener­gia­su­gár­ral a Föld­ről.

A nemzetközi űrállomásról érkező, interneten is figyelhető élő közvetítésen ismét hátborzongató jelenet tanúi lehettek az adást nézők. Ezúttal úgy látszik, lankadt a NASA munkatársainak figyelme, és nem kapcsolták le időben a kamerát, ahogyan az jó szokásuk ilyen esetekben.

Rejtélyes energiasugárral lőttek a menekülő ufó után a Földről

Egy német ufóvadász a következő jelenetet szúrta ki: A Földről egy azonosítatlan repülő objektum emelkedett fel. Alig, hogy elhagyta a kamera látóterét, szinte  ugyanazon a ponton, ahol eredetileg megjelent, egy hatalmas energiasugár bukkant fel, mintha a távozó jármű utána lőttek volna.

A felvétel az egyik legrégebbi ufófigyelő szervezet, a MUFON weblapján is nyilvántartásba került 75904-es akta néven, mint hiteles észlelés.

Az ufókkal foglalkozó szakemberek szerint az emberiségnek egyelőre még nincs birtokában olyan fegyver, amellyel hasonló nagyságrendű pusztító energiasugarakat lehetne kilőni az űrbe. Ezért könnyen lehet, hogy egy, a földönkívüliek közt zajló háborús incidensnek lehettünk szemtanúi.

Rejtélyes energiasugárral lőttek a menekülő ufó után a Földről 1

 

Most pedig elő­ke­rült egy fel­vé­tel, amin kí­sér­te­ti­e­sen ha­sonló lé­zer­su­gár lát­ható egy ant­ark­ti­szi ku­ta­tó­ál­lo­más fe­lett.

Az Antarktisz és Ausztrália közt fekvő parányi Macquarie-sziget már jó ideje ad otthont egy kutatóállomásnak, ahol többek közt légköri megfigyeléseket és vizsgálatokat is végeznek.

Az állomásnak saját weblapja és webkamerája is van. Ennek 2016 április 20-i felvételein vették észre a szemfüles ufóvadászok a szokatlan jelenetet. (Alighanem valaki felhívta rá a figyelmüket…) Ezen tisztán látható egy zöld lézersugár, amit az ég felé irányítanak.

A weblapon el is magyarázzák a félreértések elkerülése érdekében, hogy miért lövöldöznek lézerrel az űrbe.

Ez állítólag egy úgynevezett LIDAR, vagyis Atmoszférikus lézer-doppler berendezés energiasugara, amivel a légkörben lebegő aeroszol részecskékről visszaverődve különféle adatokat nyernek ki a légköri rétegek viselkedéséről, magasságáról, mozgásáról és összetételéről.

Viszont felkeltette az ufóvadászok gyanúját a különös egybeesés az ominózus ufóvideó és a kutatóállomás magyarázkodása közt. Aligha véletlen, hogy hirtelen előkerül egy magyarázat arról, hogy ki és miért lövöldöz lézerrel az űrbe a Föld egyik legelhagyatottabb helyéről.

Az ufológusok szerint a rejtőzködő titkos szervezetek így próbálják hitelteleníteni azt a jelenetet, amikor egy menekülő ufó után lőttek a Földről egy energiasugárral.

És azt hiszik, hogy mi ezt bevesszük?

A LIDAR lézer sugara nagyon vékony, és csak a légköri részecskéken szóródik. Az űrállomásról készült felvételen viszont egy igen masszív és széles energiasugár látható, köze nincs a kettőnek egymáshoz!
A kutatóállomás alighanem felsőbb nyomásra tette ki a magyarázkodást a weblapjára. Évek óta használják a berendezést (a világ több más pontján is), és érdekes módon eddig a lézer használatának kommentálását nem érezték szükségesnek…

Hogy melyik verzió a valóság, mindenki döntse el maga…

Forrás: ripost.hu

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://kiterdekel.blog.hu/api/trackback/id/tr658661086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása