Friss topikok

Kitérdekel?

Ha érdekli a tudomány,a jövő, az újítás és ezzel kapcsolatos érdekességek itt a helye! Ha bármivel kapcsolatban kérdése van a következő címre várjuk az e-maileket: kiterdekel.blog (kukac) gmail.com

Légszennyezettség

Budapest légszennyezettsége

Várható időjárás

Időjárás előrejelzés

Széltérkép

Széltérkép

Beváltotta a hozzá fűzött reményeket a milánói Függőleges Erdő

2015.09.27. 12:54ide tette: kiterdekel

Beváltották a hozzájuk fűzött reményeket Milánó zöld ikertornyai. A Bosco Verticale(vagyis: Függőleges Erdő) a terveknek megfelelően “működik”. A 110, illetve 76 méter magas tornyokra összesen egy hektárnyi erdőt telepítettek. A Bosco Verticale fái hozzájárulnak a nagyváros erdősítéséhez, a környezet regenerádásához és a városi biodiverzitáshoz, csökkentik a légszennyezettséget és növelik a páratartalmat is. A dús növényzet megszűri a szálló port, védi a lakókat a zajszennyezéstől és hűsíti a lakásokat nyári kánikula idején, ezáltal csökkenti az energiafogyasztást is.

Bosco Vericale

Bosco Vericale

A Bosco Verticale megtervezésénél a legtöbb időt a fák és növények fajtáinak kiválasztása jelentette, a botanikusoknak közel két évükbe telt, amíg megtervezték aFüggőleges Erdő tornyihoz leginkább illő és a nyári forró klímát is elviselő flórát. Azt is tesztelték, hogy az egyes fafajták milyen ellenállók a különböző magasságokon előforduló szélcsatornákban. A két toronyra 490 közepes és nagy növésű és több mint 250 kisebb méretű fát ültettek, emellett 5000 bokor és 11 000 évelő növény borítja a teraszokat. A növényzet telepítése amellett, hogy rendkívül látványos és hasznos, a toronyházak építésének összköltségét mindössze 5%-kal növelték.

Bosco Vericale

Bosco Vericale

Bosco Vericale

Bosco Vericale

Bosco Vericale

VIDEÓ:

http://www.erdekesvilag.hu/bevaltotta-a-hozza-fuzott-remenyeket-a-milanoi-fuggoleges-erdo/

1 komment

Címkék: house milano forest


A bejegyzés trackback címe:

https://kiterdekel.blog.hu/api/trackback/id/tr767843176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BNati 2015.09.30. 14:22:10

Tudtátok, hogy az erdei fenyők hatással vannak a klímaváltozásra az illatukkal?tudomanyplaza.hu/az-erdei-fenyok-illata-enyhitheti-klimavaltozas-hatasait/
süti beállítások módosítása