Friss topikok

Kitérdekel?

Ha érdekli a tudomány,a jövő, az újítás és ezzel kapcsolatos érdekességek itt a helye! Ha bármivel kapcsolatban kérdése van a következő címre várjuk az e-maileket: kiterdekel.blog (kukac) gmail.com

Légszennyezettség

Budapest légszennyezettsége

Várható időjárás

Időjárás előrejelzés

Széltérkép

Széltérkép

Újabb bizonyíték, hogy volt élet a Marson?

2013.11.11. 16:14ide tette: kiterdekel

Furcsa képződményre figyeltek fel a tudósok a Marson működő Curiosity egyik felvételén: a vörös bolygó felszínén az egyik kő pontosan úgy néz ki, mintha egy leguán fosszíliája lenne.

Hivatalos magyarázat egyelőre nincs, és egy darabig biztosan nem is fogjuk megtudni, csak a természet volt játékos kedvében, vagy tényleg éltek gyíkok a Marson, de az biztos, hogy az összeesküvés-elméletek máris fellángoltak, amikor a NASA oldalára felkerültek a Marson dolgozó Curiosity legújabb képei. Az egyik fotón ugyanis egy olyan kődarab látszódik, ami egy az egyben úgy néz ki, mintha egy megkövesedett leguán lenne.

Fotó: YouTube

Scott Earing, a Sightings Daily című ufóvadász oldal tulajdonosa szerint nem ez az első kép, ami azt bizonyítja, hogy éltek állatok a Marson, ő maga is talált már egy sziklát, ami négy képen négyszer mozdult meg, aztán az ötödiken eltűnt. Az év elején egy japán tudományos író is arról számolt be, hogy látott egy gyíkot a Marsról visszaküldött képeken - ám arról nem tudni, hogy ugyanezt a követ fedezte-e fel vagy egy másik gyíkról lehet szó.

A képek láttán azonban ismét felerősödtek azok a hangok, miszerint a NASA állati tesztalanyokat használ a Földhöz legközelebb eső és számos szempontból leginkább hasonlító bolygón - számolt be a Metro című brit lap.

ma.hu

 

Szólj hozzá!

Címkék: nasa mars curiosity


A bejegyzés trackback címe:

https://kiterdekel.blog.hu/api/trackback/id/tr155627004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása