Friss topikok

Kitérdekel?

Ha érdekli a tudomány,a jövő, az újítás és ezzel kapcsolatos érdekességek itt a helye! Ha bármivel kapcsolatban kérdése van a következő címre várjuk az e-maileket: kiterdekel.blog (kukac) gmail.com

Légszennyezettség

Budapest légszennyezettsége

Várható időjárás

Időjárás előrejelzés

Széltérkép

Széltérkép

2022-ben jön a Toyota mindent verőnek ígért villanyautója

2017.07.27. 08:05ide tette: kiterdekel

Vadonatúj akkumulátor, szupergyors töltés és hatalmas hatótáv – szól a japán gyártó ígérete.

A Fortune Global 500-as listája szerint a világ jelenlegi legnagyobb autógyártója a Toyota. A japán vállalat évtizedek óta komoly figyelmet szentel a környezettudatos autózásnak, elég csak a hibrid és plugin hibrid változatokban készülő Priusokra gondolni.

A Toyota egészen a közelmúltig nem látott fantáziát a tisztán elektromos meghajtású autókban, melyek helyett az említett hibrid, illetve üzemanyagcellás személyautókat favorizálta. Tavaly azonban bejelentette, hogy a piaci igényeknek megfelelően belevág a villanyautós fejlesztésekbe.

A Chunichi Shimbun című japán napilap értesülései szerint a Toyota várhatóan 2022-ben dobja majd piacra első elektromos autóját, mely első körben előreláthatólag csak Japánban lesz kapható. Ebben a négykerekűben állítólag már nem normál lítium-ion, hanem úgynevezett szilárdtest akkumulátor fog helyet kapni, mely egyrészt néhány perc alatt feltölthető, másrészt pedig minden korábbinál nagyobb az energiasűrűsége. Utóbbinak köszönhetően értelemszerűen a hatótávval sem lesznek gondok.

A szilárdtest akkumulátor további előnye, hogy sokkal biztonságosabb a jelenleg széles körben használatos aksiknál. Iparági források szerint jelenleg a Hyundai jár a legelőrébb a szilárd elektródás akkumulátorok fejlesztésében, mely dél-koreai vállalat állítólag már meg is kezdte ezen új aksik első próbagyártását.

A Hyundai kínálatában jelenleg fellelhető Ioniq egyébként a világ első olyan autója, mely hibrid, plugin hibrid és teljesen elektromos változatban egyaránt kapható. Ezek közül a hibridet és az elektromos verziót már teszteltük, hamarosan pedig a hálózatról tölthető Ioniq tesztautó is megérkezik hozzánk.

© 

Szólj hozzá!

Címkék: autó toyota villany


A bejegyzés trackback címe:

https://kiterdekel.blog.hu/api/trackback/id/tr9812693481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása