Friss topikok

Kitérdekel?

Ha érdekli a tudomány,a jövő, az újítás és ezzel kapcsolatos érdekességek itt a helye! Ha bármivel kapcsolatban kérdése van a következő címre várjuk az e-maileket: kiterdekel.blog (kukac) gmail.com

Légszennyezettség

Budapest légszennyezettsége

Várható időjárás

Időjárás előrejelzés

Széltérkép

Széltérkép

Elképesztően hatalmas az univerzumunk

2016.09.09. 07:21ide tette: kiterdekel

A Hubble kamerája több mint 4 hónapig egy sötét pontra mutatott, és megdöbbentő dolgot fedezett fel

Hubble%2B%25C5%25B1rteleszk%25C3%25B3p%2

Néhány évvel ezelőtt a Hubble űrteleszkóp kameráját az éjszakai égbolt egy kis területére irányították. A terület, amely a telihold méretének egytizede volt teljesen sötétnek tűnt, mivel szabad szemmel egyetlen csillag sem volt látható.

A Hubble kamerája több mint 4 hónapon keresztül mutatott erre a területre, összegyűjtve minden fényt, amit tudott.

Ez az, amit a Hubble látott…

Hubble%2B%25C5%25B1rteleszk%25C3%25B3p%2

Minden egyes pont a képen egy egész galaxis. Minden galaxis tartalmazhat akár 1 trillió csillagot (1,000,000,000,000).

Minden csillag körül keringhet egy bolygórendszer.

Egyedül ezen a képen több mint 10,000 galaxis látható!

Ezek a legtávolabbi objektumok, melyeket valaha fényképeztek, tőlünk több mint 13 milliárd fényévnyire.

Az alábbi képen látható galaxis legalább 8-szor annyi csillagot tartalmaz, mint a mi galaxisunk, a Tejút. Olyan nagy, hogy gyakorlatilag az aktuális fizikai elméletek szerint nem is létezhetne.

Hubble%2B%25C5%25B1rteleszk%25C3%25B3p%2

Az egész Star Trek sorozat egyetlen galaxisban zajlik. A USS Enterprise maximális fénysebességgel csaknem 10 millió év alatt érné el ezt a galaxist.

És itt jön a legjobb rész, amibe megdöbbentő belegondolni.

Mindezt egy olyan kicsi sötét, négyzet alakú területből kaptuk, aminek mérete alig tizede a teliholdnak, ahol úgy tűnt, hogy nincs semmi!

Ezek után csak egy bolond gondolhat arra, hogy talán mi vagyunk az egyetlenek az Univerzumban. Ennek az esélye kevesebb, mint egy a trillióhoz. Sőt, ennél sokkal kevesebb. Egyszerű logika, nyilván nem vagyunk azok.

Az élet létezik odakinn. Talán még több is, mint amit képesek vagyunk felfogni. Mára egyre többen vélik úgy, hogy az univerzum tele van élettel. Vannak nálunk fejlettebb és kevésbé fejlett lények. Lények, akik építenek, és lények, akik pusztítanak.

Valószínűleg minden faj rendelkezik egy ajándékkal, a kirakós egy darabjával. Hogy felfedezzék ezt a darabot, egy fajnak egyesülnie kell és együtt kell működnie. Amikor remélhetőleg mi is elérjük ezt, a következő kihívás az lesz, hogy megtaláljuk azt, hová illik a kirakósban a mi részünk. Talán léteznek galaktikus szövetségek, amelyben minden faj és civilizáció egyesül egy bizonyos galaxisban.

De miért állnánk itt meg? Miután egy galaxis egyként működik, miért ne egyesülhetne egy galaxishalmazzal, és így tovább, amíg az egész univerzum egy egységben olvad össze.

Mert valószínűleg ez lehet az univerzum célja. A neve is ezt jelenti.

Az Univerzum a Világmindenség. Ezek Isten szavai. Isten mindensége. Az Univerzum.

http

 

Forrás: A Hubble kamerája több mint 4 hónapig egy sötét pontra mutatott, és megdöbbentő dolgot fedezett fel

Szólj hozzá!

Címkék: űr hubble


A bejegyzés trackback címe:

https://kiterdekel.blog.hu/api/trackback/id/tr10011689809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása