Friss topikok

Kitérdekel?

Ha érdekli a tudomány,a jövő, az újítás és ezzel kapcsolatos érdekességek itt a helye! Ha bármivel kapcsolatban kérdése van a következő címre várjuk az e-maileket: kiterdekel.blog (kukac) gmail.com

Légszennyezettség

Budapest légszennyezettsége

Várható időjárás

Időjárás előrejelzés

Széltérkép

Széltérkép

Az oroszok megépítették a világ legjobb terepjáróját?

2016.02.11. 09:24ide tette: kiterdekel

Oroszországban egy dologból sosem volt hiány: alapanyagból. Úgy látszik, a bőség zavarát máig nem sikerült teljesen levetkőzni, vannak ugyanis még olyan tervezők, akiknek elszáll a kezük, és valami olyasmit készítenek, ami első ránézésre eléggé szürreális. Pont, mint ez a terepjáró.

Fotó:

A Sherp ATV névre keresztelt izé a fejlesztők szerint a 70 centiméter magas akadályokat is könnyűszerrel veszi. Az Alexei Garagashyan által kitalált modell súlya alig több mint 1000 kilogramm, így talán meglepő, hogy az egészet egy 44 lóerős, 1,5 literes négyhengeres Kubota V1505-ös dízelmotor hajtja, amihez egy ötfokozatú manuális váltó társul. Szárazföldön 45 km/h-val, a vízben pedig 6 km/h-val közlekedik, attól függően, hogy merről fúj a szél – írja aJalopnik.

Már a paraméterei is elég meggyőzőek, a gép ugyanis 3400 milliméter hosszú, 2520 milliméter széles és 2300 milliméter magas. Mivel nagy és robosztus terepjáróról van szó, pont úgy lehet vele megfordulni, mint egy tankkal szokás. A tankja 58 literes, amit egy ilyen trükközés után gyorsan elfogyasztana.

Fotó:

Fotó:

Fotó:

Fotó:

Fotó:

Ha valaki esetleg úgy gondolná, ilyesmivel szeretne kimerészkedni a Balaton jegére, körülbelül 14 millió forintot kell kicsengetnie érte.

 

http://hvg.hu/cegauto/20160210_orosz_terepjaro_sherp_atv

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://kiterdekel.blog.hu/api/trackback/id/tr688381280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása